HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Mark Downhill: Gratulálok nektek csak így tovább (2023.10.09. 16:37) Rendelkezés az adó 1%-ról.
  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

Bemutatkozás

2013.08.06. 11:56 Athosbá

A Nomádsport Alapítvány 2007-ben jött létre azzal a céllal, hogy az egészséges és sportos életmódot, a testi fejlődést támogassa olyan tevékenységekkel, melyek a szabad levegőn űzhetők. Mindemellett nagy hangsúlyt kap az utánpótlás nevelés, oktatás, a természet védelme és a mentális fejlesztés az alapítvány munkájában.

Eddigi tehetséggondozó munkák.

2009 szeptemberében hoztuk létre a Nomád Terepfutó Sulit azzal a célzattal, hogy a Magyarországon egyre népszerűbb sportágat népszerűsítsük és a jelenleg sikeres hazai versenyzőink utánpótlását biztosíthassuk. Helyszínként Miskolc-Görömböly melletti erdős, dombos területet használjuk. 

Hazánk terepfutó versenyzői hosszú évek óta sikeresen szerepelnek több nemzetközi versenyen is. Nyugodtan mondhatjuk, hogy világszínvonalú a magyar terepfutó elit versenyzői gárda. Viszont egyelőre nem sok műhely működik az országban, ahol az utánpótlás nevelésével foglalkoznának a szakemberek. A Nomád Terepfutó Suli az első volt ezen a téren. Nálunk a diákok főleg az általános iskolás korosztályból kerülnek ki. Tagjainkat az iskolákban való bemutatókkal, a terepfutást népszerűsítő előadások tartásával toborozzuk. Valamint versenyek szervezésével is foglalkozunk, ahol a tehetséges gyerekeket kiválogathatjuk és a nevelésükkel magas szinten foglalkozhatunk a későbbiekben. Szakembereink már 20-25 éve foglalkoznak atlétikával és terepfutással. Rengeteg nemzetközi versenyen vettek részt és hatalmas tapasztalatokkal rendelkeznek a gyakorlati és az elméleti felkészülés terén is. Ezeket a tapasztalatokat adjuk át a gyerekeknek az edzések, előadások során. Versenyzőinket a klasszikus atlétika versenyire is felkészítjük, hogy még sokoldalúbbakká válhassanak és még több tapasztalatot szerezhessenek a különböző stílusú versenyeken. Nagyon fontosnak tarjuk, hogy az edzéseken nem csak a monoton fizikai fejlesztéssel foglalkozunk, hanem az élményszerűségre helyezzük a hangsúlyt. Ezzel is meg kívánjuk őrizni a gyerekek érdeklődését és el kívánjuk kerülni a kiégést. Ami sajnos nagyon jellemző az élsportolók körében, ha nagyon fiatalon kezdik el a minőségi munkát és elhagyják a sportágukat mire elérik a felnőtt kort. Mi éppen azt szeretnénk elérni, hogy felnőtt korra érjenek be a nemzetközi versenyeken való magas szintű helytállásra. Ezért a fizikai terheléseket kiegészítjük játékos gyakorlatokkal, természetismereti kirándulásokat szervezünk, ahol az elméleti oktatás is nagy szerepet kap.

Az alapítvány rendezésében eddig szervezett versenyek:

Versenyeink: Alapítványunk, már megalakulása óta szervez önállóan, vagy társszervezetként terepfutó versenyeket. (Nomád 60 a Bükk-hegységben, Less Nándor  Emléktúrákkal együtt 20-40-70 km-es versenyek Cserépfalun, Mátrabérc-Trail Terepfutóverseny a Mátrában, Baradla Underground Trail Aggteleken) Ezek a versenyek inkább a felnőtt korosztály számára kerülnek megrendezésre. Viszont a Terepfutó Suli megalakulása után a gyerekek számára is elkezdtünk versenyeket szervezni. (Görömbölyi Terepfutóverseny, Nomád Terepfutás Gyerekeknek Cserépfalun, Baradla Trail gyerekverseny) Ezeken a versenyeken több száz fiatalt sikerült már megmozgatnunk és 25 tehetséges fiatalt is kiemeltünk a további fejlesztésük érdekében. Célunk, hogy a hamarosan elinduló Terepfutó Diákolimpia sorozatban sikeresek legyenek, majd pedig a későbbiekben a nemzetközi porondon is kiemelkedően szerepeljenek.

A későbbiekben ezen a fórumon szeretnénk megosztani minden érdeklődővel a terepfutó suliról szóló információkat, rendezvényeinket, programjainkat.

1 komment

Címkék: Terepfutás Sport Futás

A bejegyzés trackback címe:

https://terepfutosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr845447374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Athosbá 2013.08.06. 16:04:45

Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308
süti beállítások módosítása