HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Mark Downhill: Gratulálok nektek csak így tovább (2023.10.09. 16:37) Rendelkezés az adó 1%-ról.
  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

V. Baradla Underground Trail 2016

2016.09.05. 11:49 Athosbá

gyerek001.jpg

V. Nomád Baradla Underground Trail

A Nomád Sport Alapítvány és az Aggteleki Nemzeti Park közösen Idén, szeptember 3-án és 4-én már 5. alkalommal rendezte meg Aggteleken a Nomád Underground Trail terep futóversenyt. A mostanra három napossá bővült rendezvényre rekord mennyiségű nevezés érkezett. közel 500 futót vártunk a különböző versenytávokra. Ebben ez évben, először egy 7 km-es rövid távot is hirdettünk azoknak akik még nem érzik magukat elég felkészültnek egy nagyobb és nehezebb versenyhez. Valamint azoknak a gyerekeknek, akik szeretnék megtapasztalni, hogy milyen is a világ egyik legszebb barlangjában futni.

A versenyzők részben a jó időnek köszönhetően az előnevezéseknek megfelelően el is jöttek a versenyközpontba. Pénteken, este pasztapartyval vártuk a sportolókat, illetve egy barlangbejáró túrával. Ez nagyon népszerű, hiszen a verseny közben már nem nagyon van idő gyönyörködni a látnivalókban. Az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai tartalmas és érdekes túravezetés során mutatták be a Jósvafő és a Vörös-tó közötti szakasz szépségeit.

Szombaton reggel már több száz futó gyülekezett az Aggteleki Kemping északi bejáratánál. A rajtcsomagok átvétele után először a 34 km-es táv résztvevői rajtoltak el és indultak Szelcepuszta felé. természetesen nekik is át kellett futniuk a 2 km-es barlangi szakaszon. A mezőnyben a világ egyik legjobb ultra terepfutója Németh Csaba is ott volt, aki már rögtön a táv elején dűlőre akarta vinni a versenyt, hiszen hatalmas tempóban kezdett és gyorsan elhúzott az üldözőktől. A várakozásoknak megfelelően meg is nyerte a versenyt 2.31.39-es időeredménnyel, Zatykó Miklós és Molnár Péter előtt. a hölgyeknél a nagy esélyes Tinta Tamara volt, és ezt nem is hazudtolta meg. 3.03.13-as remek idővel nyert dr. Bodor Éva és Varga Beatrix előtt.

Egy órával a hosszú táv rajtja után a 16 km-es verseny indult, közel 300 versenyzővel. Ez a klasszikus táv, amely Jósvafőig a felszínen halad, majd befut a barlangba és végül a Vörös tó melletti kijáratnál ismét a felszínen folytatódva visszatér Aggtelekre. Itt is nagyon erős mezőny állt rajthoz. Köztük a címvédő és válogatott hegyifutó Varga Dániellel és néhány trónkövetelő fiatallal. Ők sem bízták a véletlenre, mert egy 5 fős élboly hamar elszakadt a mezőnytől. Esélyeshez méltóan Varga Dani állt az élre, de sajnos egy kanyart elnézett a táv felénél és némi kitérő miatt visszaesett a 3. helyre. Így egy fiatal trónkövetelő Iván Levente ért be elsőként a célba 1.14.34-es idővel, aki azért nem érdemtelenül nyert, hiszen szintén válogatott terepfutó és szeptember 11-én Bulgáriában képviseli a hazánkat a Hegyifutó Világbajnokságon. A második Bíró Zsolt, a bronzérmes pedig Varga Dániel lett. Aki ennek ellenére mosolyogva és vidáman futott be a célba. Igazi sportemberhez méltóan. A hölgyeknél elég szoros verseny alakult ki. Alig egy perc volt csak a dobogósok között. Végül a győztes Szoták-Orosz Katalin lett, időeredménye 1.33.39. Csernus Brigittát és Szabó Csillát megelőzve.

A nap utolsó versenyszáma a gyerekeknek hirdetett 1 és 2 km-es futás volt. Ahol sok apróság is rajthoz állt. Itt korosztályonként hirdettünk eredményt. Minden gyerkőc kapott viszont egy kis ajándékot, hiszen akik lefutották a távot, egy-egy tábla csokoládét kaptak a célban.

Az eredményhirdetések után este Katlowits-Juhász Tamás (Carlos) és a felesége, Karlowits-Juhász Orchidea tartottak vetítéses előadást Borneóról és a Jáváról, valamint az itt Carlos által megnyert különleges futóversenyről. az előadás után kezdetét vette az afterparty…

Szeptember 4-én vasárnap, egy új versenytáv indult a Vörös-tó melletti bejárattól. Ez egy 7 km-es rövidebb verseny volt, ahol elsősorban a fiatalokat céloztuk meg, valamint a terepfutásba éppen csak most belekóstoló futókat. Azért nagyon erős mezőny vágott neki ennek a távnak is. Több magyar bajnok is ott sorakozott a rajtnál (Farkas Orsolya, Farkas Balázs, vagy olyan neves futók, mint Németh Luca és Zatykó Luca).

De sok gyerek és szülő is kipróbálta milyen élmény is a világörökség részét képező Baradla Barlangban futni. A rajt után Farkas Balázs állt az élre és ezt a pozícióját nem is engedte ki a kezéből. Végül fölényesen megnyerte a versenyt. Schein Péter aki az MVSI atlétája, hatalmas hajrában közvetlenül a cél előtt tudott felfutni a dobogó harmadik fokára. A lányoknál Zatykó Luca, esélyeshez méltóan versenyezve nyerte a versenyt, a tehetséges tájfutó Németh Luca előtt, valamint a még nagyon fiatal, de kiváló futó Farkas Orsi előtt.

Ezúton szeretnénk megköszönni a verseny lebonyolításában segítő, a DHTE és a Nomád Terepfutó Suli önkénteseinek munkáját, valamint az Aggteleki Nemzeti Park dolgozóinak áldozatkész munkáját, a Kisgyörgy Ádám emlékverseny, Bükki Hegyi Maraton szervezőinek segítségét akik sok hasznos eszközzel is hozzájárultak a verseny lebonyolításához. Valamint a Nomád webáruház dolgozóinak munkáját, akik szintén sokat segítettek, hogy minden zökkenőmentes legyen.

Támogatóink: Euroglobe Kft. Nomád Túrabolt hálózat és webáruház, Aggteleki Nemzeti Park, Bükki Hegyi Maratont szervező Miskolci Maraton Klub. Fenix, EthicSport, Alpin Kft. RP outdoor. Hoka.

Eredmények megtekinthetők az alábbi weboldalon: http://checkpointsystem.hu/verseny/baradla-trail

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása