HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Mark Downhill: Gratulálok nektek csak így tovább (2023.10.09. 16:37) Rendelkezés az adó 1%-ról.
  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

Mezei OB 2017 Kecskemét

2017.03.16. 11:20 Athosbá

Március 11-12. Igen tartalmas és mozgalmas hétvége volt.
Szombaton az MVSI futói, Magyarország Mezeifutó Bajnokságán szerepeltek több korosztályban is.
Kissé nehezítette a dolgunkat, hogy nagyon korán kellett indulni. De végül mindenki időben megérkezett Kecskemétre a verseny helyszínére. Először az újonc fiúk rajtoltak. Három kiváló atléta képviselt bennünket: Czinege Dávid, Halász Ádám (edzője Majkut Gergely), Tóth Balázs (edzője Papp János). Előzetesen úgy gondoltuk, hogy ennek a csapatnak komoly esélye van a dobogóra. Remekül sikerült a felkészülés, mindenki nagyon jó formában volt. A sport és az atlétika viszont tud meglepetésekkel szolgálni. Elég egy apró gikszer és dugába dőlnek a tervek. Sajnos Dávidnak a rajt után nemsokkal begörcsölt egy izom a bordájánál, a légzéssegítő izmok közül. Így csak jóval lassabban tudott futni, mint amire képes... Mindent megtett, ahogy a többiek is. De sajnos lecsúsztak a dobogóról. Ez van. Ilyen a versenysport. Bármi megtörténhet, nem lehet biztosra menni.
Ezután a serdülő fiúk következtek. Náluk is egy erős stabil csapat állt rajthoz. Viszont Farkas Balázs betegen érkezett. Nem volt lázas, de eléggé fájt a torka és náthás is volt. Természetesen ettől még nem fogta vissza magát és nagyon szépen lefutotta a távot. Egyszerre esett be a célba csapattársával Schein Péterrel (László István tanítványa), valamivel előttük, a 18. helyen ért célba a csapat leggyorsabbja Tömpe Jakab. Csapatban végül a szép 4. helyet szerezték meg.
Őket követte Farkas Anna, aki a junior lányok között indult. Pálházáról érkezett és még csak most ismerkedik az atlétikával, ezen belül is a mezei futással, valamint a terepfutással. Ezért tőle annyi volt az elvárás, hogy teljesítse a távot és szerezzen sok tapasztalatot. Ennek teljesen meg is felelt. Becsülettel küzdött.
Anna után az IFI fiúk következtek: Iván Levente, Demeter Ambrus, Káplár Ákos és Nagy Benjámin (ők ketten Tigyi József tanítványai). A csapatból végül folyamatosan egyenletes tempót futva Iván Levente ért először a célba, a kiváló 9. helyen. Nem sokkal mögötte Ambrus is befutott. A két sprinter fiúnak sajnos kicsit hosszú volt ez a táv, de nagyon szépen végigtolták. le a kalappal előttük. Csapatban végül a 8. helyen végeztek.
Az utolsó futam a felnőtt férfiaké volt. Itt is erős csapattal érkezett a miskolci társaság: Tugyi Levente, Tyukodi Dániel, Büki Ádám (Szász László tanítványai), Tóth Richárd (László István tanítványa) és Tóth Róbert (Papp János tanítványa). Közülük végül Tugyi levente bizonyult a leggyorsabbnak és az előkelő 13. helyen ért célba a nagyon erős mezőnyben. Viszont csapatban a remek 3. helyet sikerült megszerezniük!!!!
Gratulálunk!!!
Eredmények: https://atletika.hu/…/222-magyarorszag-mezeifuto-bajnoksaga…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://terepfutosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr6112342275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása