HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Mark Downhill: Gratulálok nektek csak így tovább (2023.10.09. 16:37) Rendelkezés az adó 1%-ról.
  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

Versenyek szerte Európában Terepfutó Sulisokkal

2017.07.10. 09:20 Athosbá

Az elmúlt hétvégén ismét rengeteg esemény zajlott párhuzamosan, ahol a Terepfutó Sulisok is érdekeltek voltak, az MVSI színeiben.
Az egyik legnagyobb verseny, a Szlovéniában megrendezett U20-as Hegyifutó Európa Bajnokság volt, ahol Iván Levente (még csak 17 évesen) képviselt bennünket, a válogatott tagjaként. A nagyon erős mezőnyben és igen kemény pályán végül a 45. helyezést sikerült elérnie. Reméljük a fejlődése töretlen marad és a következő években sokat javít majd ezen a helyezésen! Rá még ebben a hónapban két nagy verseny vár: Eiger Trail Svájcban és az U20-as Hegyifutó VB Olaszországban. Szurkolunk neki!
A másik igen jelentős verseny Budapesten, a Serdülő-Újonc Atlétikai Magyar Bajnokság volt. 2 napon keresztül zajlottak a versenyek, ahol a Terepfutó Sulit 4 fiatal tehetséges futó képviselte. Czinege Dávid 1000 m akadályon és 2000 m síkfutásban indult. Neki ezek a távok elég rövidek, mert kifejezetten hosszútávos. Azért odatette magát és keményen küzdött. Végül akadályon 11. helyezést ért el, 3.32.78-as egyéni csúccsal, 2000 m-en pedig szintén 11. lett 7.07.49-es egyéni csúccsal! Dávid kifejezetten hegyi futó, neki a pályaversenyek inkább csak edzésként szolgálnak. Kitartása és szorgalma pedig példás. 


Tömpe Jakab, hosszú kihagyás után tért vissza és még látszott, hogy messze van a jó formájától, de dicséretesen odatette magát mind a két napon. Szombaton 1500 m-en képviselt bennünket és idei legjobbjával, 4.50.64-es idővel, a 13. helyet szerezte meg. Vasárnap 800-on futott és bátran végig tolta. Itt is a szezonbéli legjobbjával, 2.15.42-vel lett 16. a népes mezőnyben. Ha Jakab visszakerül az edzések, versenyek körforgásába, nagy jövő áll előtte. Mivel elképesztően jók az adottságai és amint a példa is mutatja, minimális felkészüléssel is nagyon jó eredményekre képes. Ha keményen edzene újra rövidesen ismét a korosztálya legjobbjai között lenne.
Farkas Balázs egy hosszú és makacs sérülésből tért vissza idén. Sajnos az alapozási időszakban szinte semmit nem tudott futni. Ez még látszott a formáján, de ennek ellenére a várakozásoknak megfelelően versenyzett. Szombaton 1500 m akadályon indult és 7. helyen végzett, 5.0.08-as egyéni csúccsal. Vasárnap 3000 m-es síkfutás következett, ahol egy kicsivel erősebben kezdett a kelleténél és ez megbosszulta magát a végén, de sikerült ismét egyéni csúcsot futnia. 7. helyezés és 10.07.33-as egyéni legjobb eredmény kerülhetett a neve mellé. Balázs is inkább hegyi futó, mint pálya versenyző, de eléggé kiegyensúlyozott, mind a két szakágban. Ha sikerül rendesen felkészülnie legközelebb már jelentősebb javulás mutatkozhat az időeredményeiben.
Az OB legeredményesebb futója Schein Péter volt (László István által kiválóan felkészített versenyző), aki első nap 1500 m akadályon indult és esélyeshez méltóan, magabiztosan győzött!!! Kiváló futás volt végig. Ráadásul óriási egyéni csúcsot is futott: 4.44.80!!!! ami még síkon is nagyon jónak számít, nem még akadályon. Gratulálunk a Magyar Bajnoknak és edzőjének!!! Vasárnap már felszabadultabban állhatott rajthoz 800 m-en. Az igen erős mezőnyben a legjobb futamban indulhatott. taktikus csata alakult ki, ahol végül a legjobb hajrások kerültek ki győztesen, illetve kerültek dobogóra. Peti pedig újabb egyéni csúccsal, 2.05.74-es idővel 7. helyen végzett.
A Bükki Műhely kiválóságai Franciaországban jártak, a Skyrunning EB-n. Németh Csaba bizonyította, hogy még az 50 éves korhoz közeledve is ott van a legjobbak között. 12. helyen ért célba, az egyik legnehezebb pályán ahol valaha versenyzett.
Csabát elkísérte a kisláya Németh Luca is, aki vasárnap a 19 km-es nyílt versenyben indult és a nők között 7. helyen ért célba, míg a korosztályát magabiztosan megnyerte!!! Ezúton is gratulálunk!

franciao.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Terepfutás Futás Atlétika

A bejegyzés trackback címe:

https://terepfutosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr5512652343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása