HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Mark Downhill: Gratulálok nektek csak így tovább (2023.10.09. 16:37) Rendelkezés az adó 1%-ról.
  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

Magyarország 110. Mezei Futó Országos Bajnoksága

2018.03.20. 13:14 Athosbá

Március 17-én Kecskeméten jártunk, a 2018-as Mezei Futó Országos Bajnokságon. Idén sajnos egy szűkebb kerettel vettünk részt a versenyen és így a csapatversenyben nem voltunk érdekeltek, csak az egyéni versenyszámokban.
Hajnalban indultunk, hiszen az első futam előtt bő másfél órával már ott kellett lenni a helyszínen. A korai indulás ellenére, a fiatalok vidáman utazták át a fél országot.  Az időjárás nem volt túl kegyes a sportolókhoz és a szervezőkhöz, mert nagyon szeles, esős idő várta a futókat. A kicsik még aránylag jó talajon tudtak haladni, de ahogy közeledett a felnőttek száma, már mocsárrá változott a terület.

Nálunk először az újoncok álltak csatasorba. A lányoknál Dortmundból két szép dobogós eredménnyel hazatérő Farkas Orsolya, majd pedig a Miskolc Városi Mezei Diákolimpia korosztályos győztese Kovács Máté képviselt bennünket. Orsi bátor kezdéssel, sokáig az élbolyban futva tartotta a lépést a favoritokkal. Akik viszont a táv második felében kemény iramváltásokkal szépen elhúztak a mezőnytől. Orsi végül a kiváló 8. helyen ért célba. A győzelmet az SZVSE kiválósága, Imre Petra szerezte meg. A lányok után az újonc fiúk következtek. Kovács Máté sajnos vastagon begipszelt kézzel állt a rajtnál, mivel egy szerencsétlen esés következtében csuklótörést szenvedett. Viszont ez nem tűnt úgy, hogy zavarná. A rajt után beállt az élbolyba és keményen tolta velük a tempót. El is húzott a 4 fős társaság a mezőnytől. Máténak bár hatalmas szíve van, azért ez még most 4 hónap edzés után és gipszelt kézzel kicsit sok volt. Azért a hajrára maradt még erő és meg tudta őrizni a 4. helyét. Óriásit küzdött. nagy jövő áll még a fiatal tehetség előtt! 


Az újoncok után a serdülők következtek. Nekik már 4,5 km-t kellett leküzdeniük. Az eső csak egyre szakadt és egyre jobban felázott a pálya. Szerencsére Czinege Dávid szeret esőben és sárban futni.  Nem is féltettük a versenytől. Hozta a kötelezőt és nagyon szép egyenletes tempót diktálva, a népes mezőnyben a 29. helyen ért célba. Dávid a hosszú távok és a hegyi versenyek specialistája. Neki majd ott lesz igazán élménydús a versenyzés. A pálya versenyek és a mezeik inkább csak edzésként szolgálnak neki. 
Következtek az ifi fiúk. Náluk már 6 km volt a penzum a mocsárrá vált pályán. Itt Farkas Balázs, az egyik leg rutinosabb versenyzőnk képviselt bennünket. A terv az volt, hogy az első 10-ben szerepeljen. Ezt messzemenőkig teljesítette is. Ő idén még kis ifi, egy évvel idősebbek ellen is kellett küzdenie, nem csak a saját évjáratával. Így nagyon szuper eredmény tőle, hogy 9. helyen ért célba!!! 
Iván Levente következett, a Junior fiúknál. Náluk 8 km volt a teljesítendő táv. Levente is nagyon rutinos atléta és egyre erősebb hosszútávfutó. Hegyi versenyeken már többször képviselte hazánkat nemzetközi versenyeken. Most is kiválóan teljesített. A fantasztikus futókat felvonultató mezőnyben végül a 6. helyet szerezte meg! 
A felnőtteknél Tugyi Levente képviselte a Miskolciakat. Szász László tanítványa óriásit futva, teljesen mindent kiadva magából, nagy ellenfeleket megelőzve 13. helyen ért célba. 
gratulálunk valamennyi versenyzőnek, aki megküzdött az elemekkel és az ellenfelekkel!
Eredmények: https://atletika.hu/…/341-magyarorszag-110-mezei-futo-bajno…

Szólj hozzá!

Címkék: Futás Atlétika

A bejegyzés trackback címe:

https://terepfutosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr5713754852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása