HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Mark Downhill: Gratulálok nektek csak így tovább (2023.10.09. 16:37) Rendelkezés az adó 1%-ról.
  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

Tavaszi diákolimpiák I. 2018

2018.04.27. 12:59 Athosbá

Még ugyan nincs vége a diákolimpiáknak, de annyi minden történt az elmúlt napokban, hogy nem mehetünk el mellettük szó nélkül.
Két hete a III. korcsoportos többpróba versenyen a lányoknál Farkas Orsolya csapattagunk egyéni 4. helyezést szerzett a városi döntőben és bejutott a megyei versenyre. Szinte minden versenyszámban egyéni csúcsot ért el! 
Múlt héten vasárnap a Sport XXI alapprogram keretein belül megvalósult Atlétikai gyerekversenyen több terepfutó sulis apróság is szerepelt. Közülük Farkas András megnyerte a legfiatalabbak között a 800 m akadályfutást, kiváló 3.01.20-as időeredménnyel! Takács Bence pedig a 2000 m síkfutást, nagyon szép, taktikus versenyzéssel nyerte meg. eredménye 7.58.2 lett. Egyéni csúcs számára ezen a távon!


Következtek a középiskolások, akik a Megyei Diákolimpia egyéni döntőben mérették meg magukat. Farkas Balázs és Schein Péter csatája kiemelkedő volt 1500 m síkfutásban. Összecsapott ugyanis az 1500 m akadályfutás serdülő magyar bajnoka, valamint a hegyifutás serdülő magyar bajnoka ezen a távon. Illetve Balázs előtte néhány hete már megnyerte a megyei mezei futó diákolimpiát is. Viszont itt sokkal rövidebb volt a táv, ami Péternek kedvezett. nem lehetett tehát előre biztosan tudni, i is lesz az eredmény. nagy iramban kezdtek a rajt után és az első 200 m-en Balázs állt az élre, vezetve az élmezőnyt. Viszont röviddel ezután Petya átvette a vezetést és nagyon kemény tempót diktálva kezdett elhúzni az üldözőktől. Csak Balázs tudta követni és próbált szorosan a nyomában maradni. 2.55.-ös ezer méterrel kezdtek! Az utolsó körre csengettek, mikor még mindig Petya volt elől. Már látszott, hogy a végső hajrára készül. Balázs viszont robbantott és 350 m-el a cél előtt átvette a vezetést. Hosszú hajráját, az utóbbi időben sokat javult iramállóképességére alapozta. Illetve arra, hogy tudta, Petya végsebessége nagyobb, tehát időben lépnie kellett. 200 m volt már csak hátra és tovább nőtt az iram, még Balázs volt elől. A célegyenesbe fordulva Petya még tudott növelni a frekvencián és az élre került. Mindketten teljes erőbedobással, üveghangon száguldottak. Teljesen fej-fej mellett és akkor 20 méterrel a cél előtt Balázs még elő tudott húzni valamit a lelke mélyéről…végül ha csak pár tizeddel is, de ő ért be elsőként a célba. Mindketten hatalmas egyéni csúcsot futottak. Balázs 4.20.8-at, Petya 4.21.2-t. Na ez kérem verseny volt a javából! 

Iván Levente és Demeter Ambrus szintén 1500-on indultak az első napon. Az ő versenyük valamivel simábban alakult. Már az elején nagyon eltávolodtak az üldözőktől. Ambrus két körön keresztül tudott tapadni Leventére, de a vége még sok volt számára. Tájfutóként így is igen szép eredményt ért el a 2. hely megszerzésével. Levente tehát simán győzött, bár az időeredménye nem lett most valami fényes, hiszen nem kellett nagyon tempót futnia. Edzésnek azért jó volt. Németh Luca szintén 1500 m-en próbálkozott. Ő kifejezetten a hosszú távok specialistája és bár sokat javult a gyorsasági állóképessége nem áll hozzá közel a pálya atlétika. erre rácáfolva Haraszin Grétával a nagy ellenfelével azonnal az élre álltak a rajt után és nem volt kétséges, hogy közöttük dől majd el a verseny. Luca még eddig nem tudta legyőzni középtávon Grétit, akinek a végsebessége azért nagyobb és kifejezetten a középtávok fekszenek neki. Gréti egészen az utolsó körig biztosan vezetett, de Luca a sarkában volt folyamatosan. Amint csöngették az utolsó kört elindította Luca a hosszú hajrát. Grétinek nagyobb a végsebessége ezért kockáztatnia kellett. Kérdéses volt, hogy egy teljes kör ebben az eszeveszett tempóban végig megy-e majd. Gréta egészen az utolsó 200 m-ig tartotta a lépést, majd fokozatosan elkezdett leszakadni. Luca pedig még tudta növelni a tempót a célegyenesben és magabiztosan győzött, egyéni csúccsal. Az időeredménye: 5.20.40. 
Vasárnap Petya 800 m-en indult és rajt-cél győzelmet aratott. Ráadásul hatalmas egyéni csúcsa már majdnem 2 perc alá került. 2.01.8 lett a vége!!! Később még tagja volt a Földes Gimnázium 4x400-as csapatának is, ahol szintén remekelt és ezzel nyerték a versenyszámot. 
Farkas Balázs ezen a napon 3000 m-en indult, csakúgy mint Iván Levente és Demeter Ambrus, valamint Zákányi Panna. 
Panna szinte végig vezetett a versenyen. Sajnos az utolsó körre kissé elfáradt és az ellefele így ha csak 2 másodperccel is, de előtte ért a célba. Azért a megyei 2. helyezés is igen szép eredmény.
Levente és Ambrus megismételték a szombati versenyzésüket. Az első kör után élre álltak és kemény tempót diktálva haladtak a győzelem és az ezüstérem megszerzése felé. Levente most már jóval erősebb tempót diktálva egy egész jó időt elérve győzött. 9.25.4 lett a vége. Ambrus is nagyot küzdött, megérdemelten kaphatta meg az ezüst medált.
Németh Luca is 3000 m-en küzdött vasárnap a meleggel és saját magával.  mert már rögtön az első keményen megfutott körrel jelezte, hogy külön versenyt vív ezen a napon a stopperórával. nagyon szépen ment a tempó 6 körön keresztül, de a fülledt meleg kissé belassította a végén. Így is egyéni csúcsot sikerült futnia, valamint több versenytársát lekörözve magabiztosan győzött. 
A városi diákolimpia 3.-4. korcsoportos egyéni versenyei is a héten zajlottak. Ezeken Béres Bogi 1500 m-en indult és sikerült is egy szép bronzérmet szereznie ezen a távon. Zibrinyi Luca 600 m-en egyéni csúccsal 1.58.8-as eredménnyel végül 4. helyen ért célba. Ugyanebben a versenyszámban Farkas Orsolya végig kemény tempót diktálva biztosan győzedelmeskedett. Egyéni csúcs most elmaradt, de idén először újra 1.50 alá került. 1.49.8 lett a győztes ideje. Takács Bence is kipróbálta magát a 600 m –es távon, de most nem sikerült azt a bravúrt véghez vinnie, amit néhány nappal korábban 2000 m-en elért. tapasztalatszerzésnek azért jó volt. Szoknia kell még a fiatal versenyzőnek a pörgősebb távok légkörét is. Azért az egyéni csúcs összejött. 
A versenyek pedig még nem értek véget…következik Tiszaújváros szombaton és Budapesten a 10000 m-es OB vasárnap… Hamarosan újabb hírekkel szolgálhatunk az eredményeinket illetően. 

Szólj hozzá!

Címkék: Sport Futás Atlétika

A bejegyzés trackback címe:

https://terepfutosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr4713873950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása