HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Mark Downhill: Gratulálok nektek csak így tovább (2023.10.09. 16:37) Rendelkezés az adó 1%-ról.
  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

Tavaszi diákolimpiák I. 2018

2018.04.27. 12:59 Athosbá

Még ugyan nincs vége a diákolimpiáknak, de annyi minden történt az elmúlt napokban, hogy nem mehetünk el mellettük szó nélkül.
Két hete a III. korcsoportos többpróba versenyen a lányoknál Farkas Orsolya csapattagunk egyéni 4. helyezést szerzett a városi döntőben és bejutott a megyei versenyre. Szinte minden versenyszámban egyéni csúcsot ért el! 
Múlt héten vasárnap a Sport XXI alapprogram keretein belül megvalósult Atlétikai gyerekversenyen több terepfutó sulis apróság is szerepelt. Közülük Farkas András megnyerte a legfiatalabbak között a 800 m akadályfutást, kiváló 3.01.20-as időeredménnyel! Takács Bence pedig a 2000 m síkfutást, nagyon szép, taktikus versenyzéssel nyerte meg. eredménye 7.58.2 lett. Egyéni csúcs számára ezen a távon!


Következtek a középiskolások, akik a Megyei Diákolimpia egyéni döntőben mérették meg magukat. Farkas Balázs és Schein Péter csatája kiemelkedő volt 1500 m síkfutásban. Összecsapott ugyanis az 1500 m akadályfutás serdülő magyar bajnoka, valamint a hegyifutás serdülő magyar bajnoka ezen a távon. Illetve Balázs előtte néhány hete már megnyerte a megyei mezei futó diákolimpiát is. Viszont itt sokkal rövidebb volt a táv, ami Péternek kedvezett. nem lehetett tehát előre biztosan tudni, i is lesz az eredmény. nagy iramban kezdtek a rajt után és az első 200 m-en Balázs állt az élre, vezetve az élmezőnyt. Viszont röviddel ezután Petya átvette a vezetést és nagyon kemény tempót diktálva kezdett elhúzni az üldözőktől. Csak Balázs tudta követni és próbált szorosan a nyomában maradni. 2.55.-ös ezer méterrel kezdtek! Az utolsó körre csengettek, mikor még mindig Petya volt elől. Már látszott, hogy a végső hajrára készül. Balázs viszont robbantott és 350 m-el a cél előtt átvette a vezetést. Hosszú hajráját, az utóbbi időben sokat javult iramállóképességére alapozta. Illetve arra, hogy tudta, Petya végsebessége nagyobb, tehát időben lépnie kellett. 200 m volt már csak hátra és tovább nőtt az iram, még Balázs volt elől. A célegyenesbe fordulva Petya még tudott növelni a frekvencián és az élre került. Mindketten teljes erőbedobással, üveghangon száguldottak. Teljesen fej-fej mellett és akkor 20 méterrel a cél előtt Balázs még elő tudott húzni valamit a lelke mélyéről…végül ha csak pár tizeddel is, de ő ért be elsőként a célba. Mindketten hatalmas egyéni csúcsot futottak. Balázs 4.20.8-at, Petya 4.21.2-t. Na ez kérem verseny volt a javából! 

Szólj hozzá!

Címkék: Sport Futás Atlétika

Mezei Futás Diákolimpia Országos Döntő 2018

2018.04.18. 11:53 Athosbá

Kedden Gödöllőn összegyűltek a legjobb közép- és hosszútáv futók a Mezei Diákolimpia döntőben. Miskolcról is sok tehetséges fiatal eljutott a versenyre és kiválóan szerepeltek.
A terepfutónk közül többen is ott voltak az élmezőnyben. 
Lipták Doroti (Máriási Erika tanítványa) 41. helyen ért célba.
Oláh Marcell (Máriási Erika tanítványa) 172. két futott be.
Farkas Orsolya 22 helyet szerezte meg.
Kovács Máté a szuper 6. helyen száguldott be!!!
Farkas Balázs egy kissé elfutotta az elejét, ezért most a vége nem lett az igazi. Így is a kiváló 21. helyezést szerezte meg.
Ugyanebben a futamban indult Schein Péter is (László István tanítványa) aki nagy küzdelemben a 26. helyet érdemelte ki.
Végül Iván Levente állt rajthoz a VI. korcsoportban és nagy hajrával a fantasztikus 9. helyen ért célba.

Szólj hozzá!

Címkék: Terepfutás Futás Atlétika

28. Szarvasűzők és I. Avasi Vertikál

2018.04.10. 19:05 Athosbá

Két versenyen is szerepeltek a Terepfutó Suli tagjai a hétvégén.
Szombaton a 28. alkalommal megrendezett Szarvasűzők futóversenyen erősítettük a Vaccsuszirunáj 12 és 5 fős csapatait. A legfiatalabb tagjainktól a legvénebb Athosbáig ott virítottunk a Bükkön átvezető szakaszokon. Nagy Dani a Hardcore 5 fős csapatban volt kezdő ember és 4. helyen ért célba az Egerben belvárosában kialakított versenyközpontban. Dávid szintén ezt a csapatot segítette és a befutót teljesítette kiválóan. A legjobb 15 között ért célba.
Petya (László István tanítványa) a leggyorsabb 5 fős váltó befutója volt. Az ő remek teljesítménye is kellett, hogy a csapat megszerezze az Open kategória első helyét! Takács Bence az egyik legfiatalabb csapattagunk egy nagyon kemény végig emelkedő szakaszt teljesített és ezzel nagyon jó helyen hozta a Vaccsu második számú 12 fős csapatát. Zibi Luca és Farkas Orsi a Dream Team tagjaiként futottak 1-1 szakaszt. Mindketten 3. helyen hozták a váltót a szakaszaikon. Mindent beleadtak, a lelküket is kifutották a csapatért. Ugyanebben a váltóban futott Farkas Balázs, Iván Levi és Athosbá is. Balázs hihetetlen formában van. Megnyerte a szakaszát! Levente is a legjobb 3-ban hozta a váltót. Athosbá a befutó volt. Többet nem tudott volna kihozni abból a napból. Maxra ment, a váltó 2. helyén nem tudott sem javítani, sem rontani.  Nagyon jó hangulatú verseny volt idén is. Jövőre újra összeállunk, még ütősebben! 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Sport Futás

süti beállítások módosítása