HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Mark Downhill: Gratulálok nektek csak így tovább (2023.10.09. 16:37) Rendelkezés az adó 1%-ról.
  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

Diákolimpiák és terep versenyek május végén

2018.05.29. 12:44 Athosbá

Ahogy korábban említettem, a hétvégén rengeteg eseményen vettünk részt. Kezdjük a diákolimpiákkal:
Győrben rendezték(illetve még most is tartanak a küzdelmek) az Atlétikai Diákolimpia Országos döntőit. A Terepfutó Sulit 4 diák képviselte (illetve természetesen a valódi tanintézményeiket képviselték  ).
Először Iván Levente VI. korcsoportos versenyzőnk állt rajthoz, a Hámori Waldorf Iskola nevében. 1500 m-en indult és új szabadtéri egyéni csúccsal a 7. helyet szerezte meg. (4.12.54 az új egyéni csúcsa.)
Őt követték az V. korcsoportban Schein Péter (László István Tanítványa) és Farkas Balázs (válogatott hegyifutónk). Szintén 1500 m-en indultak az első napon. Petinek most nem sült úgy a lába, illetve tartalékolt a másnapi fő számára a 800-ra, így elmaradt az egyéni csúcsától. Végül 16. lett, 4.34.90-es idővel. Balázs nagy fejlődésen ment keresztül az utóbbi évben. Pályán és terepen is nagyon sokat gyorsult és erősödött. Oda tette magát most is rendesen és egyéni csúccsal, végül a 6. helyen ért célba!!! Új egyéni csúcsa: 4.14.98.!!! (Egy éve, még csak 4.37-et tudott. igen sokat lefaragott belőle!)


Vasárnap Schein Peti 800-on indult és kiváló egyéni csúccsal (2.00.65) lett 5. helyezett. Közel már a 2 perces álomhatár áttörése! Farkas Baláts ezen a napon 3000 m-en indult. Bár fáradtak voltak a lábai, nagyon bátran és harcosan kezdett. A táv második felében a favoritok iramot váltottak, ezt sajnos nem tudta lereagálni. Inkább saját utazó tempóra váltott. Folyamatosan jött fel rá válogatott hegyifutó társa, Prantner Zoltán. Végül azonban maradt még Balázsban erő és egy nagy hajrával a 4. helyre futott be. Az egyéni csúcs ismét sikerült. (9.23.13!!!) Egy hónapon belül már másodszor döntötte meg az egyéni csúcsát ezen a távon. A 4. helyezés pedig messzemenőkig kiváló egy terepfutótól. 
Hétfőn farkas Orsolya következett, 600 m-en. Bár neki ez a táv elég rövid és emiatt nem is nagyon szereti, azért keményen küzdött. Végül az igen népes mezőnyben a 15 helyezést sikerült megszereznie. 1.47.57-es idővel.
A diákolimpiák mellett Miskolcon is zajlottak sportesemények. Szombaton a kis csapatunk néhány tagja a Zsongó Lillafüreden vett részt, ahol edzés gyanánt elindultak a Tófutáson.

A Leggyorsabb Lány Zibrinyi Luca lett, a fiúknál pedig Kovács Máté. Mögötte kiválóan futottak még: Nagy Dani, Takács Bence, Erdődi Peti és Kovács Ádám is.
Vasárnap sem pihent a csapat, hiszen a Decathlon áruház szervezésében indultak az I. Decathlon Kerékpár és Terep akadályfutó versenyen. Eredményeink: Kerékpáron Kovács Máté 2. helyezést szerzett. Terep Akadályfutásban pedig taroltak a fiatalok: a kicsiknél Erdődi Péter nyert. Lipták Doroti (Antalné Máriási Erika tanítványa) szintén győzött. 12 éveseknél Pocsai Levente nyert, Takács Bence lett a 2. A 14 éves korosztályban Kovács Máté lett a győztes, Czinege Dávid pedig a 2. Zibrinyi Luca közvetlenül a két fiú után ért a célba, a lányok között elsőként!!!

Szólj hozzá!

Címkék: Terepfutás Sport Futás Atlétika

Németh Luca, a Maxi-Race (Short-Race) terepfutó versenyen

2018.05.29. 08:52 Athosbá

Csapatunk egyik legkiválóbb hegyifutója, Németh Luca a hétvégén Franciaországban, a Maxi-Race versenyen vett részt. A Short-Race nevű távon. Szeretnénk most megosztani veletek a beszámolóját, első kézből:

Maxi Race 2018. Short Race

A Maxi-Race egy franciaországi terepfutó verseny, aminek több távja is van (ultra, normál, maratoni és rövidebb távok + vertikál ). A versenyt minden évben Annecyben rendezik meg. Pár éve, ez a verseny adott otthont az IAAF terepfutó világbajnokságnak…
Én, idén a Short-Race távon indultam, ami 16,7 km hosszúságon 930 métert emelkedett, majd ugyan annyit süllyedt…


Csütörtök délben indultam el apukámmal és anyukámmal Miskolcról, Franciaországba.
A sikeres megérkezés után a másnap szinte teljesen a pályabejárással telt el…
Azonban a pályabejárás csak úgy igazi pálya bejárás, ha menetirány szerint megyünk végig a pályán… Csak hát Annecyben nem igazán gyakori a tömegközlekedés így a városból kellett gyalogolni ki egészen a pályára. Kb.2 órás túra után értünk csak a verseny területre. Onnan még fel kellett menni a Mount Baronra, ami az útvonal legmagasabb pontja, a maga 1299 méter magasságával. Az emelkedő első része még középhegységi erdőkhöz hasonló volt, faleveles, sziklás ösvények, így ott még futni is tudtunk. Azonban ahogy egyre feljebb és feljebb értünk már gyalogolni kellett, mivel meredekké és “karsztfelszínessé” vált a terep (ez azt jelenti, hogy éles, fix sziklák állnak ki mindenhol a talajból ) Még nem találkoztam ilyen nehézséggel, minden egyes percben oda kellett figyelnem, hogy mit csinálok, mert ha egy picit is lankad a figyelmem, akkor elesek. 
A bejárás után koszos volt a kezem, mert sokszor kapaszkodni kellett a sziklákba meg az út menti fákba, hogy felhúzzam magam. 

Szólj hozzá!

Címkék: Terepfutás Futás

Válogató versenyek a hétvégén

2018.05.14. 18:57 Athosbá

A múlt hétvége és ez a hétvége is nagyon aktívan, versenyekkel telt. Tiszaújvárosban Schein Péter (László István tanítványa) első lett az ifik között 800 m-en, kiváló: 2.01.82-es egyéni csúccsal. Farkas Balázs 2. helyen végzett, 2.03.22-es egyéni csúccsal. Czinege Dávid a serdülők között 8. lett, 2.27.90-es egyéni csúccsal. Farkas Orsolya 600 m-en indult és győzött az újoncok között, 1.46.68-as egyéni csúccsal.
Vasárnap Budapesten Dávid 3000 m-en ért el újabb egyéni csúcsot, a 10.55.29, a 10000 m-es OB keretében rendezett versenyen. Farkas Balázs 1500 m-en lett 6. fantasztikus egyéni csúccsal: 4.14.83!!! Peti most kicsit fáradt volt, így elmaradt az egyéni csúcs. Iván Levi hősies küzdelemben lett a 10 km-en a juniorok között 4. 38.34.45... Nem adta föl!!! 
Következtek a terep versenyek, a pálya küzdelmek után. Május 5-én Görömbölyön rendeztük immár 8. alkalommal a terepfutó diákbajnokságot. Minden kategóriában voltak indulóink. A legfiatalabbaknál Farkas András győzött az 1200 m-es körön. Erdődi Peti pedig 4. lett. A második korcsoportban Pocsai Levente győzött, nagy hajrában éppen megelőzve Oláh Marcit.
A 3. korosztálynál már 3,4 km volt a táv. A lányoknál Zibrinyi Luca győzött. Farkas Orsolya lett a 2. A fiúknál Nagy Dániel nem talált legyőzőre!!! Takács Bence pedig 4. helyen ért célba. 
A 4. korcsoportban Czinege Dávid képviselt bennünket és a kiváló 2. helyen ért célba. A lányoknál pedig Iván Réka lett bronzérmes. 
Az 5 korcsoport ebben az évben válogató verseny volt a Hegyifutó OB-ra. Farkas Balázs képviselt bennünket a fiúknál és remek futással teljesítette a 6.8 km-es távot. Meg is nyerte a versenyt és ezzel jogosulttá vált a Laganóban megrendezésre kerülő Ifi VB-n való részvételre. A lányoknál Bendicskó Laura hősies futással ezüst érmet szerzett. Ezzel ő is a válogatott keret tagja lett!
Iván levente ellenfelek hiányában megnyerte a 6. korcsoportos versenyt.  Bemelegített a másnapi U20-as válogatóra. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Terepfutás Futás Atlétika

süti beállítások módosítása