HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Mark Downhill: Gratulálok nektek csak így tovább (2023.10.09. 16:37) Rendelkezés az adó 1%-ról.
  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

Szabadtéri Újonc és Serdülő Atlétikai Magyar Bajnokság 2015

2015.07.14. 23:33 Athosbá

Beszámoló az Atlétikai Bajnokságról.

Július 11-12-én tartották meg az Újonc, Serdülő Atlétikai Magyar Bajnokságot Budapesten, az Ikarus pályán. Csapatunkat az MVSI színeiben két atléta képviselte: Farkas Balázs és Tömpe Jakab.

Szombaton két versenyszám várt rájuk. Jakab 600 m síkfutásban indult, míg Balázs 1000 m akadályfutásban versenyzett. Koradélután, elég szeles és meleg időben zajlottak a hosszabb futószámok. Ez nem kedvezett a versenyzőknek. Ennek ellenére nagyszerű eredmények születtek.

11713861_875217192531409_2188885658829891259_o.jpg

Haladjunk sorrendben!

Először Tömpe Jakab szállt "ringbe" 600 m-en. Két futam volt. Sajnos Jakab az első futamba került. Így nem volt lehetőség túl sokat taktikázni. Egy lehetőség maradt: kemény iramot kellett vállalni és azt megpróbálni végigvinni. Szerencsére a futamba volt Fekete József is. Megkértem Jakabot, hogy próbáljon vele menni. Ezt egy kicsit túlzásba is vitte, hiszen nagyon erős kezdés után, Jakab 200 m-nél első helyen futott. Féltem, hogy ezt a nagyon kemény tempót, amekkorát még soha nem próbált nem fogja bírni. Sajnos ez meg is történt. 300 m után már kezdett lemerevedni és végül bár nagyon keményen küzdött, sajnos az 5. helyen ért célba. A saját stopperem 1.44-et mutatott. Ennél biztosan jobb időt ért volna el, ha picivel lassabban kezd. De nem hibáztatom, hiszen ez volt élete első országos bajnoksága egyéni számban. Nagyon szépen helytállt és a bátorsága dicséretes. 

nevtelen.png

Végül Jakab a 14. helyen végzett 1.44.37. lett az időeredmény. Ami egyéni csúcs!!!

Alig egy órával ezután kezdődött az 1000 m akadályfutás Az MVSI csapatát két remek futó képviselte. Farkas Balázs és Schein Péter. Mindketten alig 3 hetet tudtak erre a különleges feladatra készülni. Erőnlétükkel nem volt gond, de a technikájuk még messze volt a tökéletestől. Mi edzők úgy döntöttünk, hogy nem gátfutó technikával, hanem a biztonságosabb akadályra lépő technikával küzdjék le az akadályokat. Ez végül bevált. Lassúbb ugyan, de biztonságosabb is. A rajt után Balázs azonnal az élre állt és nagyon kemény tempót diktált. Petya pedig követte. Lassan elhúztak a mezőnytől és a táv végén már nyugodtan biztathattuk őket. Mindketten egyéni csúccsal értek célba. Ezt legmerészebb álmainkban sem gondoltuk volna. Balázs győzött, Péter lett a második. 

nevtelen3.jpg

Vasárnap ,ár felszabadultan várhattuk a versenyeket. Jakab, Balázs és Petya is a 2000 m-re készült ezen a napon. Sajnos rettenetes meleg lett délutánra. Ez aggasztott, mert tudtam, hogy Balázs nem nagyon szereti a meleget. Azért bíztam benne, hogy az előző nap sikere megsokszorozza az erejét. Jakab pedig éhezett a sikerre. Hát vidáman és energikusan kezdték a bemelegítést. Közben vízzel locsoltuk őket. Eljött a rajt pillanata is. Felsorakoztak a versenyzők és mindenkin látszott, hogy nagyon eltökéltek. Balázs is erősen koncentrált. Rajt után a két favorit azonnal az élre állt. Telek Zsigmond és Fekete József. Fekete lassan elhúzott a többiektől...hatalmas tempót diktált. Szinte öngyilkos tempót. De már ismertem jól...végig fogja vinni. Így is lett. A mi fiaink sem adták magukat könnyen. valamennyien teljes erőből küzdöttek. Bár a várt időeredményeket nem közelítették meg, de szégyent nem vallottak. Balázs 7. lett a nagyon erős mezőnyben. Jakab 10. míg Péter 14. Közülük most Petyának sikerült az egyéni csúcs. Majd legközelebb... :-)

Gratulálunk az MVSI minden kis atlétájának! Az éremtáblázaton a csapat 2. helyet szerezte meg.

Szólj hozzá!

Címkék: Futás Atlétika

süti beállítások módosítása