HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

Mezeifutó Diákolimpia Megyei döntő 2015

2015.10.15. 21:07 Athosbá

Ma nagyon szép sikereket értek el futóink a Megyei Mezeifutó Diákolimpián. Először Levente Iván​ az V. korcsoportban versenyezve, izgalmas versenyben diadalmaskodott. 3500 m-en sikerült nyernie igen érett versnyzéssel. Nem futotta el az elejét, de figyelt és nem engedte el "lőtávon kívülre" az első helyen futót. 500 méterrel a cél előtt ahogy megbeszéltük, iramot váltott és átvette a vezetést. Majd a végén az utolsó 200 m-en még magasabb fokozatba kapcsolva nagy fölénnyel nyert.
Ezután Balázs András Farkas​ következett. Neki 3000 méter volt a penzum. Sajnos még a városi versenyen meghúzódott Balázs combja így elég nagy fájdalmakkal állt rajthoz. Hosszan melegítettünk, hogy enyhüljön a fájdalom. Még megkérdeztem, hogy biztosan tud-e így indulni és ő eltökélten azt válaszolta, hogy igen, így elkísértem a rajthoz. Megbeszéltük, hogy óvatosan fut és majd csak a végén próbál erősíteni, ha szükséges. Rajt után egy 6 fős éjboly elment és szerencsére Balázs is fel tudott zárkózni hozzájuk. Fokozatosan jött előre. Az élen futó elég kemény tempót diktált és elhúzott. Balázs egészen a célegyenesig a 3. helyen futott. Majd elindította a hosszú hajrát. A végén pedig 200 méterrel a vége előtt még egy fokozatot tudott váltani. Így 2. helyen sikerült célba érnie.
Az utolsó futamban Farkas Orsiért szoríthattunk. Elég népes mezőny toporgott a rajtnál. 1000 m volt a táv. Hatalmas iramban kezdtek a lányok és Orsinak jól sikerült a rajt. Sikerült az élen futó Réka mögé beállnia és kemény tempót diktálva tartotta a 2. helyet. A két éllovas lassan elhúzott a mezőnytől. Orsi még próbált egy iramváltással előrébb kerülni, de ez már nem volt lehetséges. Így az előkelő 2. helyen futott célba.
A terveink sikerültek. Mindhárom versenyzőnk bejutott az országos döntőbe. Kiváló versenyzéssel. Egy arany és két ezüstérem lett a díjuk.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása