HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Mark Downhill: Gratulálok nektek csak így tovább (2023.10.09. 16:37) Rendelkezés az adó 1%-ról.
  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

Első hírek Farkas Orsi dortmundi versenyéről

2016.03.13. 20:32 Athosbá

Még csak rövid hírek és kevés információ jutott el hozzánk a dortmundi gyermek versenyről, de azok igen jó hírek!

5007056_1_koernig-halle.jpg

Miközben a csapat nagy része Kecskeméten versenyzett, addig Farkas Orsi Dortmundban, impozáns versenypályán képviselt bennünket nem is akárhogyan. Egyelőre csak néhány, de annál jobb hírt kaptunk:
Orsi ugyanis szombaton a 800 m-es versenyben 2. helyezést szerzett, óriási egyéni csúccsal (2.48-as időt futva) amiért még különdíjjal is jutalmazták! Vasárnap megismételte kiváló futását és hajszálra megismételve előző napi időeredményét a 3. helyet szerezte meg szintén 800 m-en. Büszkék vagyunk rá!

 

Szólj hozzá!

Címkék: Atlétika

Kecskemét 2016 március 12. 108. Mezei OB.

2016.03.13. 20:29 Athosbá

Az MVSI atlétái és köztük a Nomád Terepfutó Suli versenyzői az elmúlt szombaton Kecskeméten mutatták meg, hogy nem csak hegyen tudnak futni, hanem sík terepen is.

Több kategóriában hatalmas mezőnyökben küzdöttek a helyezésekért. Először a legfiatalabb csapattagunk futott: Farkas András, aki még csupán 7 éves! Serdülőknél Schein Péter, Tömpe Jakab és Farkas Balázs versenyzett kiválóan. Jakab a 65 fős mezőnyben az előkelő 11. míg Balázs a 13. helyen ért célba.

dsc_0033.JPG

A továbbiakban Iván Levente 6 km-es távon még egyelőre edzésből indult. Ő még csak most kezdte a felkészülését, eddig ugrószámokra készült a fedett pályás szezonban.

A Junioroknál Nagy sikerek születtek: Pataki Anna az MVSI atlétanője bronzérmet szerzett, igen érett versenyzéssel.

A fiúknál Tyukodi Dániel ezüst érmet nyert. Csapatban pedig 3. helyet szereztek: Dani, Robi, András és Donát.

A felnőtteknél Tinta Tamara futott kiválóan.

A férfi mezőnyben Tugyi Levente, Bacsó Bence, Carlos nagy csatában és csapatban a 6. helyet szerezték meg.

dsc_0045.JPG

További fotók:

https://drive.google.com/folderview?id=0B1Y41nZLqahoQThMeG9hd0lTWmc&usp=sharing_eid&ts=56e51b7a

 

Szólj hozzá!

Címkék: Terepfutás Futás Atlétika

Farkas Orsi képvisel bennünket Dortmundban

2016.03.09. 09:26 Athosbá

Hatalmas megtiszteltetés érte a csapatunkat, hiszen a Nomád terepfutó Suli és az MVSI atlétája, Farkas Orsolya meghívást kapott a március 12-13-án Dortmundban megrendezésre kerülő atlétikai viadalra, ahol hazánk gyermek válogatottját fogja erősíteni. 800 m-en és a 4x50 m-es váltóban fog indulni. 

Nagyon büszkék vagyunk rá és várjuk az eredményeket!

orsifut1_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Futás Atlétika

Bükkszentkereszten futottunk

2016.03.09. 09:03 Athosbá

Terepfutás Bükkszentkereszten. Dodóbácsi emlékverseny.
Mottó: Legyőztek és ennek nagyon örülök!!! :-)
Kicsit talán fura, hogy így kezdem ezt a beszámolót a mai versenynapról. Alább azonban megmagyarázom miért is örültem a vereségnek. Edzés jelleggel egy jó hétvégi terepes iramfutás reményében utaztunk fel Bükkszentkeresztre a Terepfutó Suli diákjaival. A legkisebb és a legnagyobb is ott volt a csapatból. :-) Az előbbi még csak óvodás, míg az utóbbi már junior korú atléta. A verseny számomra nem kezdődött túl jól, mert sajnos előző este belázasodtam. Úgy volt, hogy nem is futhatok. Aztán reggelre csodás módon elmúlt a lázam, de igen cudarul éreztem magam. Szerencsére a gyerekek jól voltak, tele energiával. Némi sétával eljutottunk az öltözőtől a rajt-cél területig. Itt Kovács Attila a verseny főrendezője, tartott egy kis eligazítást és megemlékeztünk a verseny névadójáról is.
Jöhetett a rajt. A kicsik(Orsi, Andris és Koppány) 1 körös versenyben indultak, ami 5 km volt. A nagyok (Iván Levi, Gyenes Donát, Tömpe Jakab, Farkas Balázs és jómagam) a 2 körös 10 km-es versenyszámban indultunk. Rajt után a kis csapatunk egyből az élre állt. Jakab és Levi diktálták a tempót, én szép komótosan követtem őket pár méter távolságból. nem szerettem volna rögtön az elején ellőni a puskaport, ráadásul egy jó nagy emelkedővel kezdődött a pálya. Hamar leszakítottuk a derékhadat. Jött egy hosszú sík, de nagyon saras rész. az eső is folyamatosan esett, emiatt tovább ázott a pálya. Figyelni kellett minden lépésre. A fiatalok igen kemény tempóban nyomták, már azt hittem engem is leráznak. Azért összekaptam magam. Az első kör végére még teljesen együtt volt a társaság. Doni szakadt le közvetlenül a kör vége előtt, mert elesett a sárban. de jött tovább becsülettel. Az első kör 20.04 lett. Hmmm... 4 perces átlag nem is rossz. Jött a második kör elején ismét a nagy emelkedő, ahol élre álltam és igen kemény tempót diktálva húztam a fiúkat. Ők pedig nem tágítottak, ott lihegtek a nyomomban. Az emelkedő tetején kicsit félre állva előre engedtem a gyorslábú legényeket. Ők pedig el is léptek. alig tudtam tartani a tempót velük. Ismét dagonya és sík, majd enyhe emelkedős rész. A cél közeledtével előbb Jakab váltott iramot és húzta meg, majd Levi. Balázs kicsit leszakadt. én úgyszintén. Figyeltem elől a csatát és mosolyogtam magamban. De jó így látni őket! :-) Jött a finis és Levente iramváltása volt a végső döfés mindenkinek. Így ő ért be elsőnek, majd közvetlenül mögötte Jakab, majd Balázs. Én a 4. helyen kullogtam be... De nagyon boldog voltam. Láttam a tanítványaimat szépen és okosan futni. valamint igazolva láttam, hogy a munkánk jó úton halad. Hát ezért örültem jobban az ő győzelmüknek, mint ha én nyertem volna. Így van ez rendjén. Jön az őrségváltás.
A kicsik közben már régen célba értek, nem is akár hogyan. Orsi megnyerte a versenyt!!! Mármint abszolút kategóriában!!! Ő lett a női győztes. Elég furán is mutatott a női dobogó.
Koppány a 2. lett szinten az összes férfi induló között. Alig 9 éves!!! Andriska (7 évesen) 4. lett a férfiak között!!!
Gratulálok minden versenyzőnek!!! Szép nap volt ez!

Szólj hozzá!

Címkék: Terepfutás Futás

süti beállítások módosítása