HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

Magyarország 2017 évi Hegyifutó Országos Bajnoksága

2017.05.29. 08:27 Athosbá

Egy kis beszámoló a mai nap eseményeiről. Mert a csapat nagy része a Mátrában versenyzett, a Hegyifutó Országos Bajnokságon. Sikerült is néhány bajnoki címet megszerezni.
Iván Levente a 10 km-es távon indult és ugyan a végére némi izomgörccsel is meg kellett küzdenie, azért sikerült megnyernie a korosztályát. A serdülők és a fiatalabbak 5 km-en indultak. A lányok közül, Farkas Orsi frissen felépülve a betegségéből, még nem tudott a szokott módon szerepelni. Így a tisztes helytállás volt a cél és ennek messzemenőkig eleget is tett. Zibrinyi Luca aki még csak szűk egy éve kezdett foglalkozni a terepfutással, már megmutatta, hogy számolni kell vele a jövőben. 4. helyen érkezett a célba. A legkisebb Farkas Andriska nagyon fiatal kora ellenére szintén a 4. helyen futott be az idősebbek között. Azért a szervezők egy külön díjat adtak át neki, elismerve a teljesítményét. :-)
A fiúknál, a még csak frissen leigazol Nagy Dániel brillírozott és a korosztályában bronzérmet szerzett. Az újoncok között indult Czinege Dávid, aki a nagyon előkelő 2. helyet szerezte meg az országos bajnokságban. A Serdülőknél A tavalyi év bajnok csapata megvédte a címét. Schein Péter a 7. helyen, míg Tömpe Jakab a kiváló 4. helyen ért be az ország legmagasabb pontján kialakított célba. Farkas Balázs pedig a csapathoz hasonlóan megvédte bajnoki címét, elsőként futott be!!! Ezzel az MVSI lett a bajnok csapat. Gratulálunk valamennyi versenyzőnek!
Köszönet a verseny szervezőinek!

Eközben Béres Bogi csapattársunk is versenyzett, a Tengerszem futáson vett részt és megnyerte a kategóriáját! Gratulálunk!!!

Szólj hozzá!

Címkék: Terepfutás Futás Atlétika

Versenyek sora az elmúlt hétvégén, kiváló eredményekkel

2017.05.23. 16:40 Athosbá

Igen sűrű volt ez a hétvége. Sok-sok verseny pályán és terepen is.
Pénteken 7. alkalommal került megrendezésre a Görömbölyi Terepfutó Verseny. Ahol ismét sikerült a terepfutó suli diákjainak maradandót alkotniuk. Most is több kategória győzelmet aratott a csapat.
A legkisebbeknél Farkas András indult és a kiváló 3. helyezést szerezte meg.
a II. korcsoportban a lányoknál Zibrinyi Luca, a fiúknál Nagy Dániel indult és mindketten győzedelmeskedtek. Ráadásul nagyon jó időeredményekkel. Dani új korosztályos pályacsúcsot futott az 1,2 km-es távon.
a III. korcsoportban is volt érdekeltségünk, a fiúknál Czinege Dávid nyert hatalmas fölénnyel. A lányoknál pedig Béres Boglárka volt a leggyorsabb.
IV. korcsoportban több versenyzőnk is rajthoz állt. A fiúknál a Magyar Bajnoki cím tulajdonosa nyert. Farkas Balázs magabiztos győzelmet aratott. A Lányoknál Németh Luca nem talált legyőzőre. Mögötte szintén terepfutó sulisok jöttek: Dolyák Csilla és Kubinyi Éva.
V. korcsoportban sajnos most Iván Levente, válogatott versenyzőnk nem tudott indulni. A VI. korcsoportban viszont a pályaversenyeken jeleskedő Gyenes Donát (Majkut Gergő tanítványa) szuper teljesítménnyel nyert.
A felnőtteknél indult Farkas Anna aki meg is nyerte a nőknél a 4 km-es távot. :-)
Szombaton az Atlétikai Centrumban Sport XXI gyermek atlétikai versenyt rendezett a szövetség. Soós Anikó koordinálásával. Rengeteg tehetséges fiatal atléta jelent meg a pályán és mérte össze tudását.
Tőlünk is volt két ügyes versenyző. Zibrinyi Luca és Nagy Dániel. Mielőtt a fő versenyszámukhoz érettek volna, még több próbát is ki kellett állniuk. Hármasugrás, váltófutások, kislabdahajítás... Végül elérkezett a 2000 m-es síkfutás. Ahol hatalmas egyéni csúcsokkal teljesítették a távot. Luca 8.11-es időt futott és ezzel a lányok között első lett. Dani 7.54-et száguldott és ezzel a fiúknál a 2. helyet szerezte meg.
Eközben Debrecenben a Kelet Kupán Schein Péter (László István tanítványa) és Farkas Balázs indultak 1500 m akadályon. Mindketten nagyon szép egyéni csúcsot értek le. Balázs némi akadályoztatás miatt most nem jutott 5 perc alá, de 5.04-es időeredménye is egyéni csúcs. Petya hatalmasat futott és meg is nyerte a versenyt. 4.50-es időeredménye alapján az országos bajnokságon is az esélyesek között lesz.
Németh Luca a Kaptárkövek Trail versenyen indult vasárnap. Sajnos nem volt tökéletes a pálya jelölése, amiatt az élezőny eltévedt. Így némi büntető idő hozzáadása után alakult ki a végeredmény. Luca így is megszerezte az előkelő 2. helyet.!!! :-) (Eközben édesapja megnyert egy hegyi futóversenyt Törökországban :-) )
Jövő héten az év egyik legfontosabb versenye jön. a Parád-Kékes Hegyifutó OB. Nagyon jól felkészült csapattal megyünk! :-)
Közben, a távolba szakad csapattársunk, Kollár Koppány, Ausztriában nyert meg egy 1800 m-es versenyt. :-)

Szólj hozzá!

Címkék: Terepfutás Futás Atlétika

Felsőtárkány, Hegyifutó Országos Bajnokság 2017

2017.05.08. 10:21 Athosbá

Végre terepen versenyeztünk. Felsőtárkányban rendezte meg a Hosszútávú Hegyifutó OB-t az Egri Testedző Club. Kiváló időben, szép vonalvezetésű pályán. Eddig a tavaszi idényben jórészt pályán versenyeztünk, nagyon vártuk már a lehetőséget, hogy saját közegünkben is megmutassuk a tudásunkat. Elég erős csapattal érkeztünk tehát a verseny helyszínére, ahol a maratonisták már rótták a köröket. Carlos, Biga, Bacsó Bence már javában küzdött, mikor átvettük a rajtszámokat. Először a legkisebb tagunk, Farkas András rajtolt, és két tókör leküzdése után, az abszolút első helyen ért célba. Nagyon szép stílusban futott végig. Őt követték a többiek, 16 és 8 km-en. Luca Németh a 16 km-es távot választotta. És végig vezetve magabiztosan győzött a hölgyek között. 8 km-en indult a csapat legtöbb tagja. Iván Levente számára nagy volt a tét, hiszen ez a verseny egyben válogató volt a hegyifutó vb-re is. Ha nyer, már biztosan bent van a válogatottban. Ennek megfelelően nagy lendülettel kezdett és az emelkedőn az élre is állt. Ezt a pozícióját nem is engedte már át senkinek. Így elsőként ért célba!!! Őt követték a fiatalabbak Farkas Balázs még csak serdülő korú, ezért sajnos nem indulhat a vb-n. Ennek ellenére az abszolút 2. helyen érkezett célba!! Őt követte a 4. Helyen Czinege Dávid, aki óriási tehetség ebben a műfajban. Még csak újonc korosztályú. Még nála is fiatalabb Nagy Dániel, aki nem sokkal lemaradva szintén szuperül futva 6. helyen érkezett meg. Következtek a lányok, akik nagy csatát vívtak a dobogóért. Farkas Orsi most is csodálatosan futott és ezüst érmet szerzett. Zibrinyi Luca aki még nagyon fiatal, de sokat fejlődött, az abszolút 5.helyen érkezett célba. Elképesztően jók voltak a gyerekek!!! Nagy gratulációnk mindannyiuknak!

Szólj hozzá!

Címkék: Terepfutás Futás Atlétika

Április végi hosszú hétvége versenyekkel

2017.05.02. 10:50 Athosbá

Rövid beszámoló a hétvége eseményeiről, mert szerencsére sok szép eredmény született.
Szombaton rendezték Tiszaújvárosban, az Atlétikai Világnap elnevezésű versenyt, ahol minden versenyzőnk egyéni csúcsot döntött. 600 m-en Czinege Dávid 1.49.64-es egyéni csúccsal lett 4. helyezett. 800 m-en Iván Levente az ifik között 2. lett, 2.05.59-es szabadtéri egyéni csúccsal. Schein Péter (László István tanítványa) a serdülők között első lett, 2.09.09-es szabadtéri egyéni csúccsal. Gratulálunk!
Vasárnap a 10000 m-es OB keretén belül rendezett versenyen szerepelt Farkas Balázs és Iván Levente. Balázs 3000 m-en ért el egyéni csúcsot és lett 5. helyezett. időeredménye 10.12.75. Balázs egy elég hosszú sérülésből tért vissza és kezd egyre erősebb lenni. Hamarosan újra jó formában lesz! Ez a verseny is egy kis szintfelmérő volt számára, hogy hol is tart éppen. Biztató, hogy egyéni csúcsot tudott dönteni!
Iván Levente 1500 m-en versenyzett, az ifi liga futamban. újra sikerült megdöntenie az egyéni csúcsát! 5 helyen ért célba hatalmas csatában és a kiváló 4.13.36-os időt jegyezhetjük a neve mellé.
Hétfőn Albertirsán találkoztak a gyerekversenyzők. ide 3 kiváló atlétánk utazott el. Farkas Orsolya, Zibrinyi Luca és Nagy Dániel. Utóbbinak ez volt élete első hivatalos pályaversenye!!!
Luca bemelegítésképpen elindult a 60 m-es sprintszámban is, ahol 9.7-es egyéni csúcsot ért el és lett a futamában 4.
Amiért ideutazott a csapat, az a 600 m-es táv volt. Luca és Orsi is kiválóan versenyezve egyéni csúcsokat megdöntve lettek dobogósok. Luca 3. helyezést szerzett 2.05.1-es idővel, míg Orsi ezüst érmet szerzett, 1.53.2-es kiváló egyéni csúccsal!!!
Nagy Dani hatalmas hajrával lett bronzérmes a fiúk 600 m-es távján, ahol 2.02.2-es időt futott, ráadásul sima edzőcipőben, nem pedig szögesben. Gratulálunk mindenkinek! Nagy örömet szereztetek Athosbának ezekkel az eredményekkel!!! :-)
a Fotókat köszönjük: Tigyi Józsinak, Nagy Gábornak, Farkas Istvánnak.

Szólj hozzá!

Címkék: Futás Atlétika