HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Mark Downhill: Gratulálok nektek csak így tovább (2023.10.09. 16:37) Rendelkezés az adó 1%-ról.
  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

Hegyifutó Országos Bajnokság Kékestető 2018 és I. Diósgyőri Vár Trail

2018.07.29. 15:14 Athosbá

Rövid beszámoló egy nagyon kemény hétvégéről, amelyben csapatunk a Mátrában és a Bükkben is kiválóan teljesített. Szombaton a Hegyifutó Országos Bajnokságon szerepeltek a fiatalok. A kisebbek Mátraházáról rajtoltak és 5 km volt számukra a táv, míg az ifik és a juniorok Parádról indultak, hogy 10 km leküzdése után szintén az ország legmagasabb pontján fussanak be a célba. Két csoportra oszlottunk tehát. Két autóval a hosszú táv rajtjához mentünk, míg további 3 autónyi gyerkőc a rövid táv rajtjához utazott. A legkisebbek (Zibrinyi Luca, Zákányi Panna, Takács Bence, Nagy Dániel, Erdődi Péter, Farkas András) még nem az országos bajnokság keretein belül indultak, hanem a Futapest nyílt versenyén. Az újoncok és tőlük idősebbek már valamennyien az OB indulói voltak (5 km-en: Farkas Orsolya, Zákányi Panna, Kovács Máté, Czinege Dávid, 10 km-en: Farkas Balázs, Schein Péter, Demeter Ambrus, Iván Levente). Egy időben volt a rajt mindkét távon. Természetesen az újoncok és a serdülők jelentek meg először a TV torony tövében felállított célkapunál. 

Várható volt, hogy Csuta Dorottya, hazánk egyik legjobb serdülő hosszútáv futója lesz majd aki az elsők között jelenik meg a célegyenesben. Ez természetesen így is történt. Viszont közvetlenül mögötte a mi kis bajnokunk, Kovács Máté száguldott. Szokatlan módon elég szenvedő arccal. Mint kiderült, szegénynek szinte végig görcsölt a hasa. Márpedig úgy igen nehéz jól futni. Sportemberi nagyságát jelzi, hogy ennek ellenére nem csak, hogy végigment, de meg is nyerte az újoncok között a versenyt, Ezzel pedig egy héten belül már a második bajnoki címét szerezte meg! Hamarosan jöttek a többiek is. Farkas Orsi szintén megnyerte az országos bajnokságot az újoncok között. Nagyon megérdemelte már ezt a sikert, hiszen az utóbbi évben nem úgy sikerült a felkészülése, és a versenyei sem mint amit a képességei alapján várni lehetett. Ez most talán új lendületet is ad majd neki a folytatáshoz. Na és persze célba ért Zákányi Panna is, aki 4. helyen futott be. Czinege Dávid szintén 4. lett. A nyílt kategóriában a korosztályában 4 helyet szerezte meg Zibrinyi Luca, szintén 4. lett Nagy Dániel, 10. lett Takács Bence, 6. Erdődi Péter. Farkas Andris pedig a kiváló 3. helyen érkezett a 10 év alattiak között.

Röviddel ezután érkezett a hosszú távosok mezőnye is. 10 km leküzdése után is igen frissen mozogtak a célegyenesben. Farkas Balázs nagy csatát vívott a győzelemért, de idén nem tudta megőrizni bajnoki címét, mert a Futóbarátok kiválósága lehajrázta, így a győzelmet ebben az évben az ifiknél Marx Balázs szerezte meg. A mi Balázsunk a szépen csillogó ezüstöt kapta. Az ifik között indult még tőlünk László István tanítványa, Schein Péter, aki edzésként indult el és a csapat érdekében, hiszen ő inkább pálya atléta. Így is keményen felküzdötte magát és végül a 7. helyen érkezett célba. Jöttek a juniorok, ahol Iván Levente megszerezte a győzelmet, Demeter Ambrus pedig a dobogó 3. fokára állhatott fel. Az MVSI fiú csapata így megszerezte a csapat bajnoki címet. 

Nem sokat pihenhettek a fiatalok, hiszen vasárnap az I. Diósgyőri Vár Trail várt rájuk, egy Németh Csaba által kijelölt, igen kemény és technikás pályán. A Legkisebbeknek 1,4 km, a nagyobbaknak 8 km, a legnagyobbaknak pedig 19 km volt a penzum. Iván Levinek és Farkas Balázsnak ez fontos edzőverseny volt a Sky Running VB előtt. A kisebbeknek pedig a nyári szünetet megelőző búcsú verseny.

Ahogy az várható volt, a kicsiknél taroltak a Terepfutó sulisok. A fiúknál az 1,4 km-en kibérelték a dobogót. :-) Győzött Farkas András, második lett Erdődi Péter és bronz érmet nyert Kovács Áron. A lányoknál az MVSI kiváló úszója, Bánhegyi Brigitta győzött. 

8 km-en ádáz küzdelem zajlott a győzelemért. Egy igazi futó legenda és egy feltörekvő fiatal között. Most a győzelmet a rutinos és nagyon erős Bogár János szerezte meg, de nem adták olcsón a győzelmet, hiszen egy kétszeres újonc bajnok üldözte a nagy öreget végig az ösvényeken. ha csak pár másodperccel is, de ezúttal az abszolút 2. helyen érkezett célba Kovács Máté. Elképesztő időt elérve: 35.40!!! Aki futott már azon a pályán, az tudja csak értékelni ezt az időeredményt igazán!!! Bogár János meg is dicsérte a kis ellenfelét és sok sikert kívánt neki a jövőben! A hölgyeknél a korosztályos és az abszolút győzelmet is a betegségből felépült és még kissé formán kívül futott Németh Luca szerezte meg. A nagyszerű sportoló számára szintén edzés volt ez a verseny, hiszen rövidesen indul ő is a Sky Running VB-n! A lányok között szintén korosztályos győzelmet aratott Farkas Orsolya. nagy Dániel és Takács Bence most is szuperül futottak. Dani a korosztályos 2. míg Bence a 3. helyet szerezte meg. De abszolútban is nagyszerű eredményt értek el. Dani 5. helyen értbe a férfiak között, míg Bence a 12. helyen, az igen népes és erős mezőnyben.

a 19 km-es távon inkább csak egy lendületes futás volt a célja Balázsnak és Leventének, nem pedig a kemény versengés, hiszen még a lábukban volt az előző napi OB fáradtsága. ennek ellenére egész szépen végig tolták a távot és a célba a korosztályos 2. és 3. helyen értek be. Büki Ádám előzte meg őket, aki az abszolút győzelmet is megszerezte. Gratulálunk minden ügyes versenyzőnknek! Most még tart a nyári pihenő, de nemsokára újra csatarendbe állunk. Jön a nyári edzőtáborunk is! 

Eredménylisták:

https://atletika.hu/sites/default/files/masz/eredmenyek/2018/hegyifutooberedmenyekjav.pdf

http://futapest.hu/eredmeny/parad_e_2018.pdf

http://maratonclubmiskolc.hu/content/1-diosgyori-var-trail-20180722-kismaraton-eredmenyek

 

Szólj hozzá!

Címkék: Terepfutás Futás Atlétika

A bejegyzés trackback címe:

https://terepfutosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr1714148585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása