HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Mark Downhill: Gratulálok nektek csak így tovább (2023.10.09. 16:37) Rendelkezés az adó 1%-ról.
  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

Tavaszi diákolimpiák I. 2018

2018.04.27. 12:59 Athosbá

Még ugyan nincs vége a diákolimpiáknak, de annyi minden történt az elmúlt napokban, hogy nem mehetünk el mellettük szó nélkül.
Két hete a III. korcsoportos többpróba versenyen a lányoknál Farkas Orsolya csapattagunk egyéni 4. helyezést szerzett a városi döntőben és bejutott a megyei versenyre. Szinte minden versenyszámban egyéni csúcsot ért el! 
Múlt héten vasárnap a Sport XXI alapprogram keretein belül megvalósult Atlétikai gyerekversenyen több terepfutó sulis apróság is szerepelt. Közülük Farkas András megnyerte a legfiatalabbak között a 800 m akadályfutást, kiváló 3.01.20-as időeredménnyel! Takács Bence pedig a 2000 m síkfutást, nagyon szép, taktikus versenyzéssel nyerte meg. eredménye 7.58.2 lett. Egyéni csúcs számára ezen a távon!


Következtek a középiskolások, akik a Megyei Diákolimpia egyéni döntőben mérették meg magukat. Farkas Balázs és Schein Péter csatája kiemelkedő volt 1500 m síkfutásban. Összecsapott ugyanis az 1500 m akadályfutás serdülő magyar bajnoka, valamint a hegyifutás serdülő magyar bajnoka ezen a távon. Illetve Balázs előtte néhány hete már megnyerte a megyei mezei futó diákolimpiát is. Viszont itt sokkal rövidebb volt a táv, ami Péternek kedvezett. nem lehetett tehát előre biztosan tudni, i is lesz az eredmény. nagy iramban kezdtek a rajt után és az első 200 m-en Balázs állt az élre, vezetve az élmezőnyt. Viszont röviddel ezután Petya átvette a vezetést és nagyon kemény tempót diktálva kezdett elhúzni az üldözőktől. Csak Balázs tudta követni és próbált szorosan a nyomában maradni. 2.55.-ös ezer méterrel kezdtek! Az utolsó körre csengettek, mikor még mindig Petya volt elől. Már látszott, hogy a végső hajrára készül. Balázs viszont robbantott és 350 m-el a cél előtt átvette a vezetést. Hosszú hajráját, az utóbbi időben sokat javult iramállóképességére alapozta. Illetve arra, hogy tudta, Petya végsebessége nagyobb, tehát időben lépnie kellett. 200 m volt már csak hátra és tovább nőtt az iram, még Balázs volt elől. A célegyenesbe fordulva Petya még tudott növelni a frekvencián és az élre került. Mindketten teljes erőbedobással, üveghangon száguldottak. Teljesen fej-fej mellett és akkor 20 méterrel a cél előtt Balázs még elő tudott húzni valamit a lelke mélyéről…végül ha csak pár tizeddel is, de ő ért be elsőként a célba. Mindketten hatalmas egyéni csúcsot futottak. Balázs 4.20.8-at, Petya 4.21.2-t. Na ez kérem verseny volt a javából! 

Szólj hozzá!

Címkék: Sport Futás Atlétika

süti beállítások módosítása