HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

BESZÁMOLÓ A 14. WMRA YOUTH CUP VERSENYRŐL

2019.08.29. 12:49 Athosbá

BESZÁMOLÓ A 14. WMRA YOUTH CUP VERSENYRŐL

 A Magyar Atlétikai Szövetség, Hegyifutó Bizottságának megbízásából, a Nomád Sport Alapítvány megszervezte az ifjúsági (U18) magyar válogatott kiutazását a 14. WMRA Youth Cup-ra (Ifjúsági Hegyifutó Világbajnokság).

A az Alapítvány részéről Zámbori Zoltán vállalta válogatott keret összeállítását,  egy válogató verseny megszervezését, valamint a sportolók kiutaztatását Olaszországba. Ebben az éven két verseny volt, ami alapján kiválasztásra kerültek a válogatottak. A Parád-Kékes Hegyi OB, valamint Görömbölyön a Terepfutó diákbajnokság. Mindkettő, májusban került megrendezésre.  Itt kerültek kijelölésre, a 2002-2003-ban született lányok és fiúk közül a válogatott keret tagjai. A versenyek győztesei és dobogósai kerültek be a válogatott keretbe.

Így az alábbi versenyzők utazhattak augusztusban Susa-ba:

Női csapat:

Spiller Tiziana 2003, Honvéd (edzője: Gál Géza és Dr. Urbán Ákos)

Rokonay Szonja 2002 DVTK SE (edzője: Németh Csaba)

Nagy-György Csenge 2003, Hegyalja 2050 Sport és Szabadidő Egyesület (edzője: Varga József)

 

Férfi csapat:

Farkas Balázs András 2002, Miskolci Sportiskola (edzője: Zámbori Zoltán Athos)

Juhász Patrik 2002, Gyöngyösi Atlétikai Klub (edzője: Szabó Gábor)

Marx Balázs 2002, Győri AC, (edzője: Hollósi László)

A nevezések elküldése után megszerveztük a csapat és a 2 fős kísérői gárda (összesen 8 fő) kiutaztatását a verseny helyszínére, Olaszországba, Susa nevű településre. Ebben nagy segítségünkre volt, hogy a hazai szövetség 100 ezer Forinttal támogatott bennünket, valamint a nemzetközi szövetség is hozzájárult az útiköltségekhez. Valamint a Miskolci Sportiskolától kaptunk az útra egy mikrobuszt. Hálás köszönetünk érte!

Augusztus 21-én indult útjára a csapatunk. A lány és a fiú válogatott is teljes létszámban a fedélzeten volt. (Rokonay Szonja, Nagy-György Csenge, Spiller Tiziana, Farkas Balázs, Juhász Patrik, Marx Balázs...kisérők Tóth Csaba és Athos bá). Egy egész éjszakás utazás után, megérkeztünk Susa városába, ebbe a hegyekkel övezett nagyon szép kisvárosba, a francia határ közelében. A regisztráció és a szállásunk elfoglalása után bejártuk a pályát. Egy 2 körös, 4,1 km-es technikás, de gyors pályát. A legnehezebb részeket alaposan kielemeztük és többször kipróbáltuk az áthaladást ezeken a szakaszokon. A fiatalok nagyon szépen felkészültek. Másnap még újra átvettük a legfontosabb tudnivalókat és átmozgatunk. 23-án pénteken délután került lebonyolításra a megnyitó ceremónia, ahol valamennyi nemzet csapata megjelent és egy rövid felvonulást rendeztek számunkra a városban. A végén a polgármester, valamint Jonathan Wyatt a WMRA elnöke tartott megnyitó beszédet. Ezután már csak a városnézés vacsora és pihenés várt a versenyzőkre. Szombaton délelőtt volt a technikai értekezlet, ahol 2 fő kísérő vett részt tőlünk Tóth Csaba és Zámbori Zoltán.  

A verseny a késő délutáni órákban kezdődött. több gyerekeknek rendezett nyílt futam után, 17.30-kor rajtoltak el az U18-as lányok. Versenyzőink közül Spiller Tiziana kezdett a legjobban és sokáig a közvetlen élmezőnyben futott. A végére viszont jöttek a rutinosabb hegyi menők elsősorban az olaszok és behúzták az egyéni legjobb helyezések mellett, a csapat elsőséget is. Szonja és Csenge a mezőny végén, de nagyon szépen küzdve értek célba. Tiziana a mezőny első felében, a 20. helyen érkezett a várban kialakított célterületre.

Rövid pihenő után a fiúk következtek. 18.30-kor indultak útjukra a vár ókorban épült impozáns kapuja alól. Hatalmas volt az iram már az elejétől. Farkas Balázs nagyon jó rajtjának köszönhetően, sokáig a vezető hármassal futott. Sajnos az egyik szakaszon megcsúszott és el is esett, így ott többen elfutottak mellette. Szerencsére nem sérült meg és tudta folytatni a versenyt. Juhász Patrik és Marx Balázs egyenletes iramban a közép mezőnyben küzdöttek végig. A miskolci versenyző a táv végére némileg lelassult így a 27. helyen érkezett a célba. Őt követte Patrik 28. helyezéssel, végül Marx Balázs a 30. helyen zárt. Ezzel a csapatok között a 9. helyen végeztek a fiúk. A lányok pedig a 12. helyen.

A hölgyeknél a csapatversenyt a házigazda Olaszok nyerték, míg a fiúknál a francia válogatott nyakába kerülhetett az aranyérem.

a küzdelmek után egy kis pihenés és városnézés következett az esti órákban. majd pedig vasárnap reggel elindultuk haza Magyarországra. Hétfőn hajnalban érkeztünk meg Budapestre.

Összességében elmondható, hogy egy nagyon szépen és zökkenőmentesen megrendezett Világbajnokságon vettünk részt, ahol a versenyzőink nem vallottak szégyent. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Spiller Tiziana, aki a válogatottunk legjobb helyezését érte el, de valamennyien bizonyították, hogy helyük van a válogatottban. Jövőre is számítunk rájuk.

Köszönjük az anyagi támogatást a Magyar Atlétikai Szövetségnek, a Miskolci Sportiskolának akik révén kijuthattunk erre a nagyszerű versenyre és bizonyíthattuk, hogy Magyarországnak is helye van a hegyifutás térképén!

 

Eredmények:

Spiller Tiziana: 20. hely, idő:22:05

Rokonay Szonja: 43. hely, idő: 26:22

Nagy-György Csenge: 45.hely, idő: 28:54

 

Farkas Balázs: 27. hely, idő: 18:39

Juhász Patrik: 28. hely, idő: 18:49

Marx Balázs: 31. hely, idő: 19:04

Szólj hozzá!

Címkék: Terepfutás Futás Atlétika

A bejegyzés trackback címe:

https://terepfutosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr9015030616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.