HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Mark Downhill: Gratulálok nektek csak így tovább (2023.10.09. 16:37) Rendelkezés az adó 1%-ról.
  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

Mezei versenyek és Barlangfürdő Trail, na meg egy kis duatlon

2019.10.28. 12:04 Athosbá

Október végén, igazi nyárias időben de színes lombok között versenyezhettünk szerte az országban. A derékhad Nemesvámos mellett a Mezei Liga 2. fordulóján vett részt. Itt volt az ország fiatal hosszútávfutóinak színe java. Remek hangulat és érdekes, sok kanyarral és akadállyal tarkított pálya várt ránk. Zibrinyi Luca és Lövei Vanda rajtoltak először és 3 km, vagyis 3 kör várt rájuk a római korból származó romok között kijelölt pályán. Mindketten kiválóan futottak és a középmezőnyben értek célba. Luca 16. lett, Vanda 20. Mindketten kis serdülők, tehát idősebbekkel is meg kellett küzdeniük. Őket követték az újonc és serdülő fiúk, akikre már 4 km várt. 4 tehetséges futónk vett részt a versenyben. Nagy Dániel sajnos beteg lett és igen megszenvedte a futást, de nem adta fel. Végig tolta ahogy csak bírta. Végül 28. lett. Csoma Dávid jól kezdett, de a sok kanyar most kifogott rajta és 17. helyen zárt. Pocsai Levente aki még csak 2007-es, tehát 3 évvel idősebbek ellen is versenyzett, hihetetlen okos és bátor futással 13. helyen zárt. Sőt, ha a ligát nézzük 11. helyen ért célba. Kovács Máté hosszú sérülésből visszatérve még messze volt a jó formájától, így is kiválóan teljesített és a ligát tekintve 7. helyen végzett. Az ifi lányok is 4 km-t teljesítettek és Petró Réka képviselt bennünket a futamban. Gyomorproblémái miatt nem tudott maximumot nyújtani, de becsülettel küzdött és végül 21. helyen végzett. Az ifi fiúknál Szépvölgyi Bálint képviselt bennünket. Nagyon sokat fejlődött az utóbbi időben és végre tényleg kifutotta magát. Nagy hajrával érkezett célba a 11. helyen. Összevont mezőnyök indultak a junioroknál és a felnőtteknél. A hölgyeknek 5 km-t kellett futniuk. Rokonay Szonja a juniorok versenyében 11. lett. Míg az egyre jobb formába lendülő és a Hegyifutó Világbajnokságra készülő Zákányi Panna a felnőtt nők között 6. helyen zárt. A férfiaknál 7 km volt a táv. Farkas Balázs a juniorok között a kiváló 4. helyet szerezte meg. Iván Levente sérült bokája miatt lelassult az utolsó körre, de egy nagy hajrára még maradt ereje így is. A felnőttek között végül 10. lett.


Eközben Takács Bence(2006) az elsőként megrendezésre került Barlangfürdő Trail terepfutó versenyen szerepelt a 11 km-es távon és lett a 30 alattiak között 5.!!!! 1.02-es idővel teljesítve a távot. (Előző nap nagyon sokat segített a pálya kijelölésében is.)
Vasárnap a kicsik versenyeztek Kazincbarcikán, a Sport XXI-es mezeifutó versenyen. U11 és U13-as korosztályokban.
Az alábbi kis ügyes futók szerepeltek a csapatokban tőlünk:
Herczeg Áron (2009), Kovács Áron(2009)
Furman Csanád (2010) és Nimród (2011). Simon Csilla, Király Csenge Zsófia Béres Vanda.
Herczeg Áron egyéniben aranyérmet szerzett és csapatban is elsők lettek! Kovács Áron egyéniben 7. lett és tagja volt a győztes csapatnak! A kicsik az ezüstérmes csapat tagjai voltak! Simon Csilla egyéniben 2. lett! Zsófi pedig 4. Béres Vanda egyéniben 8. lett, és a gyöztes csapat tagja volt.
Schein Péter a Duathlon Diákolimpián versenyzett és a Földes Ferenc Gimnázium csapatával 3. helyen végeztek. Egyéniben 7. lett!
Gratulálok mindenkinek. Ismét nagyon szép hétvégét tudhatunk magunk mögött! Büszke vagyok rátok!!!

Szólj hozzá!

Címkék: Terepfutás Sport Futás Atlétika

Mezei Liga 1. forduló és Disznókői Terepfutás

2019.10.16. 10:53 Athosbá

Beszámoló a hétvégi versenyekről:
Szombaton egy busznyi gyerkőccel Békéscsabára (Póstelekre) utaztunk a Mezei Liga 1. fordulójára. Sajnos többen nem tudtak eljönni betegség miatt. Viszont így is elég erős versenyzőkkel tudtunk felvonulni. A hosszú út alatt remek programunk volt, mert a 2 órán belüli marathon kisérletet néztük.  A helyszínen remek idő és sok kedves ismerős fogadott minket. Vidáman kezdődhettek hát a küzdelmek.
Először az újoncok és serdülők álltak csatasorba. A lányoknál Lövel Vanda és Zibrinyi Luca képviselt bennünket. Ők még most kis serdülők, ezért a tisztes helytállás volt a cél. 3 km-t kellett teljesíteniük a sok éles kanyarral nehezített pályán. Végül a középmezőnyben végeztek mindketten. Luca 24. lett 11.30-as idővel, Vanda 25. helyen futott be, alig lemaradva Luca mögött. 11.42-es idővel, hatalmas hajrával sikerült még pár rivális megelőznie a célegyenesben.


A lányok után a serdülő és újonc fiúk következtek 4km-es távon. Csapatunkból a leggyorsabb ezen a napon Csoma Dávid volt. aki 11. helyen érkezett célba, 14.11-es időeredménnyel. Nagy meglepetésre, egy kis újonc lett a második legfürgébb. Pocsai Levente (2007) fantasztikus versenyzéssel lett 13. és 14.17-et repesztett! Őt csak egyetlen újonc korú tudta megelőzni. Ez bizony jó előjel, a jövő évi bejnokságok előtt. Végig hasfájással küzdve, de hősiesen helytállva 18. helyen érkezett célba Nagy Dániel, 15.09-es időeredménnyel. 24. lett Bak László 16.03-al.
Következtek az ifik, akiknél először Petró Réka állt rajthoz. Egyenletes tempóban haladva végül 13. helyen, 16.56-os idővel teljesítette a 4 km-es távot. A fiúknál több hiányzónk is volt, de szerencsére az egyre jobb formába lendülő Szépvölgyi Bálint el tudott jönni. (Pár nappal a mezei előtt még diákolimpián indult, 1500 m-es síkfutásban, ahol hatalmas egyéni csúccsal győzött Miskolcon. 4.32.8-at ment!) Ma kicsit fáradtabban mozgott, de így is sikerült a középmezőnyben abszolválnia a 6 km-es távot. 11. lett, 21.08-as idővel. Következtek a juniorok és felnőttek akik a sajnálatosan kis létszámok miatt összevont futamokban indultak. A hölgyeknél a junior korú Rokonay Szonja (DVTK SE) és a már felnőttek közé érett Zákányi Panna jött el Miskolcról. Szonja nagyon szép stílusban futva teljesítette a 6 km-es penzumot és lett 9. a korosztályában. Míg Panna a már tőle megszokott nagyon kemény tempójával feljött a 4. helyre a felnőttek között!!! 22.35-ös idővel. Végül a junior és felnőtt férfiak következtek. Nekik már 7 km-t kellett teljesíteniük. 3 és fél kört. Farkas Balázs és Iván Levente képviselte városunkat. Levente a DVTK SE színeiben, Balázs a Miskolci Sportiskola képviseletében. Végig együtt futva, egymást segítve haladtak, hogy egy mindent eldöntő nagy hajrában essenek be a célba. Balázsnak most kicsit jobban pörgött a lába a végén, ha egy hajszállal is, de előbb ért célba. Levente a felnőttek között lett 8. ideje: 22.32. Balázs a junioroknál szerzett pontokat 5. helyével. Az ő időeredménye: 22.31.
Gratulálunk a sok szép eredményhez. 2 hét múlva folytatódik a liga, Nemesvámoson.


Vasárnap már Tokaj közelében, a Disznókői szőlőbirtokon néztük a napfelkeltét, hiszen egy renmek hangulatú terepfutó versenyen vettünk részt. Athos bá mint rendezőket segítő, néhány kedves szülővel együtt  A fiataljaink viszont indultak több távon is, valamint a Vad Unikornisok ismét összeálltak egy női váltóba. A Zibrinyi Luca, Lövei Vanda, Lövei Gréta és Petró Réka összeállítású qartett meg is nyerte a hölgyek váltóversenyét.  Egyéniben 5,2 km-en Zibrinyi Luca a 14 év alattiak között 5. helyen végzett, 24.56-os idővel, míg Petró Réka megnyerte a korosztályát (15-29 év)!!! A fiúknál hatalmas meglepetésre Pocsai Levente (2007!!!) nyert abszolútban és a korosztályában is. Átmentette tehát az előző napi jó formáját. Több mint egy perccel jobb időt futott, mint a múlt évben! Idén 20.45 alatt teljesítette a távot. Őt követte még Bánhegyi Brigitta (kiváló úszó) aki korosztályában 4. helyezést ért el! Kovács Áron (2009) aki szintén korosztályában 4. lett. (Pocsai Noémi és Botond is teljesítették a távot. Ők is kiváló úszók.) A 10,4 km-es távon is voltak indulóink. Két fiatal szedte ott a lábait, nem is akárhogyan. Farkas András (2009) és Takács Bence (2006) a felnőttek között is előkelő helyen értek célba, a 14 év alattiak kategóriáját viszont megnyerték. Egyszerre, holtversenyben értek célba. Időeredményük: 55.12! Aki ismeri a pályát, az bizony tudja, hogy ezért az eredményért bizony keményen kell futni.
Iván Levente is eljött, hogy erősítse a Vacsuszirunáj váltóját a férfiaknál. Meg is nyerték a versenyt! 
Gratulálunk mindenkinek! Sok szülő is teljesítette valamelyik távot nekik is gratulálunk a teljesítményükhöz!

Szólj hozzá!

Címkék: Terepfutás Sport Futás Atlétika

Versenyek hegyen, pályán és vízben.

2019.10.08. 12:49 Athosbá

Egy kis képes beszámoló a hétvége eredményeiről. Mert bizony sok helyszínen sok szép eredmény született.
Szombaton a Sportiskola Öttusázói versenyeztek Kaposváron, az Elit bajnokságban. Úszás+futás volt az első napi versenyszám. Fridrich László tanítványai kiválóan szerepeltek.
U10-es korosztály: KOVÁCS Flóra Sára 10. helyen ért célba. A fiúknál Kántor Benedek 2. lett, Kántor Vince pedig 9. U11-es korosztály: HERCZEG Áron diadalmaskodott és aranyérmet szerzett! U10 váltó: BALOGH Tamás és KÁNTOR Vince bronz érmet szereztek. A Mix váltóknál KOVÁCS Flóra Sára, KÁNTOR Benedek páros nem talált legyőzőre, hatalmas futással győztek! U11 Mix vátóban: SIMON Csilla, HERCZEG Áron páros bronz érmet szerzett. Vasárnap a Laser Run következett. Ahol az U10-es lányoknál KOVÁCS Flóra Sára 6. lett. Ugyanebben a korosztályban a fiúknál: KÁNTOR Benedek 1. helyet szerezte meg, Herczeg Áron pedig nagyon sokat javítva a lövészetén, 3. helyen ért célba. Gratulálunk valamennyiüknek!!!


Vasárnap több verseny is zajlott, ahol érdekeltek voltunk. Petró Réka a Tarcali Csúcsfutáson(5,7 km 400 m szintemelkedés) indult és az erős mezőnyben a nők között 3. lett, míg a korosztályát megnyerte.


Zibrinyi Luca pedig a Kazincbarcikán a Spartan Race versenyen indult a 2,5 km-es távon. Ahol az első futamot megnyerte, majd pedig a délutáni döntöben 2. helyen ért célba.

GRATULÁLUNK!!!

Szólj hozzá!

Címkék: Terepfutás Sport Futás

süti beállítások módosítása