HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

Mezei Liga 1. állomás

2020.12.16. 10:15 Athosbá

Bár már azt hittük, hogy idén nem lesz több verseny, szerencsére adódott még egy lehetőség Szekszárdon, ahol december 13-án vasárnap rendezték, a Mezei Liga 1. állomását. Nosza nem is haboztunk és egy elég népes csapattal elutaztunk a versenyre. A Miskolci Sportiskola és a DVTK SE versenyzői képviselték Miskolcot a viadalon. Nagyon kellemes őszies idő fogadott bennünket. A pálya is kiválóan volt kijelölve, izgalmas akadályokkal tarkítva. Először a legkisebbek álltak rajthoz 3 km-es távon. Illetve összevontan az U14-es lányok és az U16-os lányok, egy futamban. Figyelni kellett nagyon, hogy kinek ki is az ellenfele, hiszen az újoncokat itt most külön értékelték a serdülőktől. Azért a magasságuk alapján nagyjából be lehetett lőni, hogy ki melyik korcsoportba tartozhat. Tőlünk 4 lány volt érdekelt, akik közül kettő U14-es, Barta Bodza és Gombár Zoé , kettő U16-os volt: Lövei Vanda és Zibrinyi Luca. Vandával megbeszéltük, hogy most csak játékból fog versenyezni és nem számít hanyadik lesz, csak próbáljunk ki egy érdekes taktikát. Most tehát nem a szokásos utazz az élbollyal és a végén kemény hajrá volt a terv, hanem az elejétől tempót kellett futni és fartlekezni. Ahol adta a pálya az iramváltás lehetőségét, ott oda kellett lépni, aztán vissza utazó tempóba és ezt játszani amíg birja. Volt két kiváló futó lány, Szalay Zóra és Baier Zsófia, akik tudták tartani a lépést Vandával. A többieket viszont sikerült már az első kör végére leszakítani. Persze Vanda is fáradt és a második kör után már nem mentek az iramváltások, de egy szép egyenletes utolsó körrel be tudott jönni a 3. helyen, a fürge lábú Zóra és Zsófi mögött. Így is nagyon örült, hiszen most először állhatott dobogóra a mezei ligában. Időeredménye: 11.07 lett. Szépen szerepeltek a többiek is. Barta Bodza szintén 3. helyen végzett az U14-es korosztályban, 11.56-os idővel. (Még pályán sem futott ilyen gyors 3000-et korábban.) Őt követte Gombár Zoé, aki szinten élete leggyorsabb 3 km-ét futotta: 12.17 és ezzel az 5. helyen végzett a korosztályában. Zibrinyi Luca is kezd visszatérni hosszan tartó térdfájása miatti kihagyása után. Még nincs a régi formályában, de szorgalmasan készül és dolgozik rendesen, hogy újra az élmezőnybe kerüljön. Most a serdülők között 13. lett, 12.40-es idővel.

A legfiatalabb lányok után az U14-es fiúk és U16-os fiúk összevont futama következett 4 km-es távon. Itt 3 kiváló versenyzőnk szerepelt. Pocsai Levente a serdülő fiók között remek, folyamatosan gyorsuló futással a 6. helyen ért célba (ő még csak kis serdülő, 2007-es) 14.09-es idővel. Herczeg Áron bár eléggé beragadt a rajtnál, végig egyenletes tempót diktálva megnyerte az U14-es kategóriát. Annak ellenére, hogy 2009-es születésű. Erdődi Péter, aki szintén csak 2009-es, szintén nagyszerűen futott. Ő inkább a Spartan versenyeket és az akadályfutást szereti, de a terepfutás és a mezei is közel áll hozzá. Most az előkelő 9. helyen zárt, 16.23-as idővel.
Következtek az ifik. Itt lányokat most nem tudtunk indítani, viszont a fiúknál három kemény miskolci futó is ott volt. Kovács Máté és Csoma Dávid a Sportiskola színeiben. Valamint Papp János tanítványa Tóth Balázs Márton, aki a DVTK SE sportolója. Leggyorsabban Tóth Balázs teljesítette közülük a 6000 m-es távot, aki ezzel az 5. helyet szerete meg. Időeredménye: 20.14. Őt követte Kovács Máté, aki még csak első éves ifi, a 8. helyen, 20.44-es idővel. Csoma Dávid, aki szintén első éves ebben a korosztályban, a 13. helyen zárt, 22.44 alatt teljesítve a távot.
Következtek a junior és felnőtt hölgyek, akik együtt indultak és 6 km-t kellett lefutniuk. Itt Petró Réka rajtolt a Sportiskola színeiben, míg Rokonay Szonja és Zákányi Panna a DVTK SE-t képviselte. Réka és Szonja az U20-as korosztályban voltak érdekeltek, Panna pedig a felnőttek között indult. Zákányi Panna vágül kemény futással a 8. helyen zárt, 24.02-es idővel. Rokonay Szonja éelete egyik legjobb futásával lett az U20-as korosztályban 4. 25.34-es idővel. Petró Réka is szép egyenletes futással lett 6. Időeredménye: 27.32.
Végül, de nem utolsó sorban a junior és felnőtt férfiak következtek, akiknek már 8 km volt a penzum. Itt a Sportiskolát Farkas Balázs, Ujhelyi Dániel, Pócs Levente és Boldogh Benedek képviselték, valamennyien az U20-as kategóriában. A felnőttek között a DVTK SE atlétái indultak, akik Szász László tanítványai. Tugyi Levente és Hankó Dávid.
Eredmények: Felnőttek: Tugyi Levente: 7. hely, 25.56-os idő. Hankó Dávid: 16. hely, 27.36-is idő.
U20-asok: Farkas Balázs: 6. hely, 27.04-es időeredmény. Pócs Levente: 7. helyezés, 28.48-as idő. Boldogh Benedek: 10. hely, 29.30-as idő, Ujhelyi Dániel: 11. hely, 30.38-as idő.
Gratulálunk mindenkinek, így az alapozás alatt ezek nagyon szép eredmények!

Szólj hozzá!

Címkék: Terepfutás Futás Atlétika

A bejegyzés trackback címe:

https://terepfutosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr6116345276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása