HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Mark Downhill: Gratulálok nektek csak így tovább (2023.10.09. 16:37) Rendelkezés az adó 1%-ról.
  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

Mezei Liga 1. állomás

2020.12.16. 10:15 Athosbá

Bár már azt hittük, hogy idén nem lesz több verseny, szerencsére adódott még egy lehetőség Szekszárdon, ahol december 13-án vasárnap rendezték, a Mezei Liga 1. állomását. Nosza nem is haboztunk és egy elég népes csapattal elutaztunk a versenyre. A Miskolci Sportiskola és a DVTK SE versenyzői képviselték Miskolcot a viadalon. Nagyon kellemes őszies idő fogadott bennünket. A pálya is kiválóan volt kijelölve, izgalmas akadályokkal tarkítva. Először a legkisebbek álltak rajthoz 3 km-es távon. Illetve összevontan az U14-es lányok és az U16-os lányok, egy futamban. Figyelni kellett nagyon, hogy kinek ki is az ellenfele, hiszen az újoncokat itt most külön értékelték a serdülőktől. Azért a magasságuk alapján nagyjából be lehetett lőni, hogy ki melyik korcsoportba tartozhat. Tőlünk 4 lány volt érdekelt, akik közül kettő U14-es, Barta Bodza és Gombár Zoé , kettő U16-os volt: Lövei Vanda és Zibrinyi Luca. Vandával megbeszéltük, hogy most csak játékból fog versenyezni és nem számít hanyadik lesz, csak próbáljunk ki egy érdekes taktikát. Most tehát nem a szokásos utazz az élbollyal és a végén kemény hajrá volt a terv, hanem az elejétől tempót kellett futni és fartlekezni. Ahol adta a pálya az iramváltás lehetőségét, ott oda kellett lépni, aztán vissza utazó tempóba és ezt játszani amíg birja. Volt két kiváló futó lány, Szalay Zóra és Baier Zsófia, akik tudták tartani a lépést Vandával. A többieket viszont sikerült már az első kör végére leszakítani. Persze Vanda is fáradt és a második kör után már nem mentek az iramváltások, de egy szép egyenletes utolsó körrel be tudott jönni a 3. helyen, a fürge lábú Zóra és Zsófi mögött. Így is nagyon örült, hiszen most először állhatott dobogóra a mezei ligában. Időeredménye: 11.07 lett. Szépen szerepeltek a többiek is. Barta Bodza szintén 3. helyen végzett az U14-es korosztályban, 11.56-os idővel. (Még pályán sem futott ilyen gyors 3000-et korábban.) Őt követte Gombár Zoé, aki szinten élete leggyorsabb 3 km-ét futotta: 12.17 és ezzel az 5. helyen végzett a korosztályában. Zibrinyi Luca is kezd visszatérni hosszan tartó térdfájása miatti kihagyása után. Még nincs a régi formályában, de szorgalmasan készül és dolgozik rendesen, hogy újra az élmezőnybe kerüljön. Most a serdülők között 13. lett, 12.40-es idővel.

Szólj hozzá!

Címkék: Terepfutás Futás Atlétika

süti beállítások módosítása