HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Mark Downhill: Gratulálok nektek csak így tovább (2023.10.09. 16:37) Rendelkezés az adó 1%-ról.
  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

Edzések az év hátralévő részében

2013.11.26. 21:11 Athosbá

A helyzet a következő: mivel el kell intézni az engedélykérést, így sajnos a tornaterembe egy ideig nem tudunk bemenni. A későbbiekben remélhetőleg be fogunk jutni oda, csak el kell intézni némi papírügyet.

Addig marad a sokkal hasznosabb szabad levegőn mozgás, még akkor is, ha hideg lesz. Elvégre senki sincs cukorból... A cukor egyébként sem olvad meg, ha hideg van...

Fontos, hogy megfelelő ruházatban jöjjetek. Hosszú, elasztikus nadrág, vagy kényelmes melegítő alsó. Felül is rétegesen öltözzetek (póló, vagy aláöltözet, hosszú ujjú vékony polár, vagy széldzseki. A fázósabbak mellénnyel is kiegészíthetik a ruházatukat. Mivel sötétben megyünk, ezért lámpa szükségeltetik. Valamint fényvisszaverő prizmák, esetleg láthatósági mellény.

Sokan félve gondolnak arra, hogy télen, fagyban nem lehet futni, mert biztosan tüdőgyulladás lesz a vége. Azoknak megnyugtatásul írom, hogy -10 fok felett simán lehet futni minden gond nélkül (persze ez függ még pár dologtól, mint a szélerősség, páratartalom, stb). Illetve gondoljon bele mindenki, hogy ha télen a szabadban veszélyes lenne a sportolás, akkor mondjuk a sífutás sem létezne. Márpedig annál intenzívebb téli sport nem sok van, mégsem szoktak belepusztulni akik ezt művelik. A sífutás pedig egy nagyszerű sport, amit csak javasolni tudok téli kiegészítő sportágként, alapozási időszakban is.

Tehát kedden és csütörtökön este 5.45-től aki szeretne futóedzésen részt venni, azt szívesen látom a 4-es busz görömbölyi végállomásánál. Lámpát és váltóruhát hozzanak a vállalkozó kedvű delikvensek. Aki fél, hogy megfázik, annak javaslom a kedden és csütörtökön délután tartandó kézilabda edzéseket. Alapozásnak az is nagyon jó!

A téli futások kapcsán legyen itt néhány hasznos tanács és információ Carlos barátomtól:
http://www.trekker.hu/alapozas_l_resz.html

http://www.trekker.hu/terepfutas_tel.html

December 8-án vasárnap Mikulás túra lesz a Vadaspark mellől. Erre a suliból szerveződik egy kis csapat. ígéretet tettem, hogy szerzek buszt amit az alapítvány fizet majd. Ha összejön legalább 20 ember akik elindulnának egy 6 km-es kis túrán, ahol mindenféle feladatokat is meg kell oldani. Részletes infók az iskolában kaphatók. Illetve majd megpróbálok én is osztani a héten róla nektek anyagot.

Egyelőre röviden ennyi...

Remélem kitartotok és amikor bemehetünk a tornaterembe, teljes létszámban eljöttök majd. Addig a legkeményebbekre számítok a futásoknál.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://terepfutosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr435659713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása