HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Mark Downhill: Gratulálok nektek csak így tovább (2023.10.09. 16:37) Rendelkezés az adó 1%-ról.
  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

Újonc és Serdülő Fedett pályás OB – 2015

2015.02.09. 22:51 Athosbá

Budapesten a Syma Csarnokban rendezték idén a Fedett pályás Országos Bajnokságot. A Nomád Terepfutó Sulit két diák képviselte az MVSI igazolt versenyzőjeként. Dolyák Csilla és Farkas Balázs. Mindketten 2002-es születésűek. Szombaton 600 m-es síkfutásban, majd vasárnap 200m-en indultak. Sajnos Csilla egy elég makacs mandulagyulladás után volt kénytelen indulni. Éppen csak kigyógyult belőle, de már nem tudott rendesen visszaerősödni. Pedig nagyon sokat készült és dolgozott a siker érdekében. Balázs felkészülése szerencsére töretlen volt és így nagy reményekkel indultunk a versenyre.

A 600 m-es futás ennek megfelelően sikerült mindkét versenyzőnk számára. Mindketten egyéni csúcsokat értek el és szépen helytálltak. Csilla 1.58-as idővel.13. lett. Balázs pedig futamában 2. lett, összesítésben 6. nagyon érett és rutinos versenyzést mutatott be. Betartotta a taktikai utasításokat és mindent terv szerint csinált. Így érhette el a remek 1. 46-os egyéni csúcsot! 

fob4.jpg

Vasárnap volt a várva várt fő számunk. a 2000 m-es síkfutás. Balázs sajnos elég rossz bőrben érkezett meg. rosszul érezte magát és rázta a hideg. De nem volt lázas szerencsére. Fájt viszont a torka. Egy darabig azon is töprengtünk, hogy egyáltalán elinduljon-e a versenyen. Sajnos Csilla hasonlóan rosszul volt. Tragikus. Pont a fő versenyük előtt betegszenek meg??? Mindkét gyerekkel megkonzultáltuk a dolgot és az ő konkrét kérésükre úgy döntöttünk, hogy induljanak el. 35 perccel a rajt előtt elkezdtük a bemelegítést. A csarnok melletti szoborparkban laza futással, gimnasztikával kezdtünk. Majd egy kis repülőzés következett. Lassan visszatért az élet a versenyzőinkbe. Már csak 10 perc volt hátra, amikor visszamentünk a terembe és ott folytattuk a bemelegítést. először a fiúk indultak neki a 2 km leküzdésének. 12 fiatal vágott neki a futamnak. Balázzsal megbeszéltük, hogy egyenletes tempót fog futni és ha lehet nem vállal be vezetést. Inkább utazik az élmezőnnyel. Ehhez képest az első körben ő állt az élen. Szerencsére jöttek a bevállalósabb gyerekek és átvették a vezetést. Szóltam Balázsnak, hogy csak nyugi. Csak tartsa a megbeszélt tempót és ne menjen bele az iramváltásokba. ezt ő remekül be is tartotta. Többször is változott a helyzet az első 3-4 helyen de Balázs végig ott volt "lőtávolon" belül. Figyelt és várt. Ha kellett feljebb futott, ha kellett visszaállt. 

fob3.jpg fob7.jpg

Jött az utolsó 2 kör. Az élen álló versenyző eléggé messze volt. Balázs a 3. helyen futott. Megbeszéltek szerint elindította a hosszú hajrát. először csak folyamatosan növelve a tempót. Az utolsó kör is elérkezett. Bekiabáltam neki, hogy mehet a támadás! Balázs pedig elindult. Tolta ahogy a csövön kifért. Szépen közeledett a 2. helyen futó versenyzőhöz az élen álló úgy látszott már túl messze van. Már csak 100 m volt amikor Balázs valami hihetetlen tempót váltott. Nem is tudom honnan vette az erőt hozzá. Mindenesetre alig 80 m alatt befogta a 2. helyen álló versenyzőt és mellbedobással megelőzve futott a célba. A győzelmet ugyan nem lehetett ezen a napon megszerezni, de ez a második hely is lenyűgöző volt. A győztes is alig 1,5 másodperccel ért csak célba. Ráadásul Balázs 25 másodperccel döntötte meg az egyéni csúcsát 2000 m-en. Az új csúcs: 6.54.7.

Számomra szinte katartikus volt ez az élmény (erről a következő bejegyzésben fogok írni).

fob10.jpg

Csilla is becsülettel végigküzdötte a távot és végül 7. helyen ért célba. Nagyon megszenvedte a versenyt, de nem tört le. Mert tudja, hogy ennél sokkal többre képes. Így újult erővel készül a folytatásra.

Mert jönnek a szorgos hétköznapok, hogy legközelebb is remek eredményeket érjünk el.

Szólj hozzá!

Címkék: Futás Atlétika

A bejegyzés trackback címe:

https://terepfutosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr897156649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása