HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

Magas-Tátrai edzések, igazi hegyek között

2015.08.23. 01:24 Athosbá

Az Aggteleki táborunk végén néhány kifejezetten hegyi futásra szakosodott versenyzőnkkel a Magas-Tátrába utaztunk, hogy ismerkedhessünk a valóban technikás magashegyi pályákkal. Első napon feltúráztunk a Zöldtavi házhoz, ahol a szállásunk elfoglalása után átöltöztünk és indultunk egy kemény hegyi futásra a Nagymorgás hágó felé. Ez egy extra technikás pálya. Még láncos betét is van benne. A kis futóink azonban remekül vették az akadályokat és felfutottunk majdnem a hágó tetejéig. Menet közben még egy zergével is találkoztunk. Lihegve, és megilletődve torpantunk meg a hegyifutás igazi profi képviselője előtt. Ő pedig csak komótosan odébb ballagott az ösvényen. Nem zavartatta magát. Visszatérve a házba, este nagy kártyapartival múlattuk az időt elalvásig.

Reggel korán ébredtünk, csodás napsütésre. Gyorsan össze is szedtük magunkat és egy kemény edzésre indultunk először a sárga turista úton lefelé, majd ugyanitt felfelé. Ezután pedig felfutottunk a piros úton a magistralen a Fehér tóhoz.Ez is nagyon technikás szakasz volt. A kis futóink jól bírták a strapát. De azt is megtapasztalhatták, hogy a magas hegyi futás bizony nem játék. Hanem kőkemény sport. Ahol egy pillanatra sem lankadhat a figyelem és a koncentráció. Mert bizony gyorsan lesérülhet aki nem figyel.

A reggeli futás után elbúcsúztunk Farkas Balázséktól, akik a Fehértavi csúcsra indultak. Mi többiek pedig lefelé a Nagy-Fehér tó érintésével vissza az autóhoz. A reggeli futás után még több óra nagy hátizsákkal való gyaloglás bizony elég kemény. De a Tátra most is minden fáradtságért kárpótolt. Mert az egyik legszebb hegység. Edzőterepnek pedig ideális.

Szólj hozzá!

Címkék: Terepfutás Edzés

Beszámoló a 2015 évi aggteleki táborról

2015.08.23. 00:31 Athosbá

Augusztus 17-én eljött a nagy nap és összegyűltek a meghívott versenyzők az Aggteleki Kempingben, hogy együtt készüljenek a hegyi versenyekre. A táborba meghívottak között ott voltak a Görömbölyi Terepfutás győztesei és a legrégebbi Terepfutó Sulisok. A jövő nemzedéke. Akik hamarosan remélhetőleg nemzetközi porondon is képviselhetik hazánkat.

Első nap, a szállásunk elfoglalása után tartottunk egy kis oktatást a térképek használatáról és a környék jobb megismeréséről. Majd csapatokat alkotva meg kellett találni néhány elrejtett számot az erdőben egy térképvázlat segítségével. Ez jó kis verseny lett. Végül a görömbölyi lányok csapata nyert. A játékos verseny után szabadprogram következett, majd feltúráztunk a Baradla-tetőre. Ezután pedig bementünk a Baradla barlangba. Este pedig vetítést tartottunk, ahol több nagy nemzetközi hegyifutó versenyt néztünk meg. Némi stílus és technika tanulás végett.

Kedden reggel korán keltünk. 7-kor már Farkas Anna vezetésével reggeli tornán volt az egész csapat. Majd két csoportra oszlott a társaság. A kedvtelésből futók elmentek segíteni a reggelit elkészíteni. A versenyzők pedig egy kemény futóedzésen vehettek részt. A kemping melletti réten kb 1 km-es körön volt egy iramfutás. A résztvevők egyéni indítással rajtoltak. A gyorsabbak indultak később. Így végül majdnem mindenki ugyanakkor ért a célba. A reggeli edzés után megreggeliztünk , majd egy kis szabadprogram következett. Még délelőtt összeszedtük a csapatot, hogy egy rövidebb túrát tegyünk a Kecső-völgy, majd a Baradla-tető felé. Ahonnan Aggtelekre kocogtunk be. Itt egy kicsit játszottunk a játszótéren, majd ebédelni mentünk a kempingbe. Ebéd után pedig a Cseppkő hotel medencéjében buliztunk egy nagyot. Jól kiázva és elfáradva megvacsoráztunk és újabb vetítéssel zártuk a napot.

Szerdán reggel ismét Farkas Anna tartotta a reggeli tornát, majd párokat alkotva váltófutó versenyt rendeztünk a terepkörön. Hatalmas csatákat hozott ez a kis háziverseny. Reggelizés után hosszú túrára indultunk Jósvafőre. Busszal utaztunk át, onnan pedig gyalog jöttünk vissza Aggtelekre. Közben a Fürkész tanösvényt jártuk be, illetve megnéztük a Hucul ménest...legalábbis a legelőjüket. Este fejlámpás futásra mentünk, hogy gyakoroljuk a sötétben futást.  Éjszaka pedig tábortüzet raktunk és közösen felköszöntöttük Farkas Balázst, akinek születésnapja volt. 

Az utolsó napon, csütörtökön már nem tartottunk edzést. Összepakoltunk a házakban és elbúcsúztunk Aggtelektől. Idén is jó hangulatú, és igen kemény edzésekkel telerakott tábort tudhatunk magunk mögött. Köszönöm a segítőknek és a résztvevőknek. Így lehet jól együtt dolgozni és fejlődni.

Szólj hozzá!

Címkék: Terepfutás Edzés Túrázás

süti beállítások módosítása