HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Mark Downhill: Gratulálok nektek csak így tovább (2023.10.09. 16:37) Rendelkezés az adó 1%-ról.
  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

198. Fedett Pályás Újonc, Serdülő Atlétikai OB

2017.02.06. 11:23 Athosbá

A Hétvégén az Újonc, Serdülő Fedett pályás Atlétikai OB-n jártunk. Kicsit idegen a világunktól, de remek téli edzés és az egyesületünknek is fontos, hogy hozzuk a jó eredményeket. Idén érmeket nem tudtunk elhozni, de nagyon szép egyéni csúcsokat sikerült futniuk a gyerekeknek.
Szombaton Czinege Dávid 2000 m-en állt rajthoz. Még csak bő fél éve állt a sorainkba Dávid, aki egy nagyon tehetséges atléta, terepen pedig különösen ügyes és erős. A sebességén még dolgoznunk kell, éppen emiatt járunk vele pályaversenyekre is. Nagyon izgult a rajt előtt. Ez volt élete első Atlétikai Országos Bajnoksága, ráadásul fedett csarnokban is egy alkalommal versenyzett előtte. Viszont nagyon szorgalmasan és lelkiismeretesen dolgozott, hogy a lehető legjobb legyen. Alapos bemelegítés után beszuszakolódott a Call Room-ba, ahonnan bevezették a küzdőtérre, a pályára 18 társával együtt. Mivel nagyon sokan voltak, így két futamra osztották a mezőnyt. Dávid az első futamba került. A rajt után a mezőny közepén futott, majd kissé visszacsúszott majdnem az utolsó helyre. Az eleje nagyon elkezdte és egy fiú nagyon el is szakadt a mezőnytől. Viszont a táv felénél kezdett lassulni. Dávid pedig kezdett felbátorodni és egyre feljebb jött. 3 körrel a vége előtt, már újra a középmezőnyben haladt. Sajnos többször is akadályozták ott egymást a fiatalok és még az egyik előzésnél az előtte futó srác szögessel bele is lépett a combjába a nagy tülekedésben. Szerencsére ez nem vette el a harci kedvét Dávidnak és kiválóan hajrázva a futamában 3. helyen ért célba, összesítésben pedig 5. helyezést ért el, egyéni csúccsal. Ezután a serdülők 1500 m-en versenyeztek. László István tanítványa, Schein Péter és az örökké meglepetéseket szerző Tömpe Jakab küzdöttek a helyezésekért. Mivel az erősebbik futamba kerültek, kértük őket, hogy a mezőnyre figyelve, óvatosabb kezdéssel indítsák a versenyt. Ennek ellenére egy elég durva 30-as első körrel kezdtek és a mezőny elején száguldottak még a 2. körben is. Sajna hiába próbáltunk Lacipityuval együtt kiabálni nekik, hogy nyugiban!!! Nem akarták meghallani. Ennek meg is lett a böjtje mert a táv második felében eléggé belassultak. Jakab Petya elé került és meg is tartotta a pozícióját, de messze a tudásuknak megfelelő időtől értek célba. Sovány vigasz, hogy mindketten egyéni csúcsokat futottak. Reméljük tanultak az esetből és nem követik el ezt a hibát legközelebb. A harcosságuk azért nagyon dicséretes volt.
Vasárnap Peti és Jakab 800-on versenyeztek. Elbeszélgettünk velük az előző napról, és figyelmeztettük mindkettőt, hogy ma már legyenek figyelmesebbek és hallják meg a pálya széléről nekik szánt információkat. Viszont arra is figyeljenek, hogy ez a táv már nem engedi meg, hogy lazán és kivárásra játszva elkocogják az elejét. Tehát ma már bizony úgy kell kezdeniük, ahogy előző nap csinálták, és tartani is kell az erős tempót. Peti elképesztő futással, hihetetlenül erősen megfutott utolsó körrel megnyerte a futamát 2.08.99-es idővel, ezzel az 5.  helyet szerezte meg, míg Jakab is egyéni csúcsot futott. 2.16.3.
Dávid 600 m-en indult és csapattársával Halász Ádámmal(Majkut Gergely tanítványa) együtt az erősebbik futamban indulhattak. Sajnos nekik túl rövid táv ez a 600 m. Inkább hosszú távokon jeleskednek, de egyéni csúcsokat elérve így is szépen szerepeltek. Most is nagyon izgultak a rajt előtt, de egymást viccesen ugratva próbálták levezetni a feszültségüket. Dávid még fájlalta a vádliját az előző napi 2000 m-es verseny miatt, de kicsit lemaszíroztuk és jó alaposan be is melegítettek mind a ketten. Az erősebbik, vagyis második futamba kerültek mind a ketten, ahol az ország egyik legjobb újonc középtávfutója is rajtolt (Kovács Ferenc). Sajnos a srácok kicsit bátortalanok voltak a rajtnál és a mezőny végére kerültek. Az eleje hatalmas tempóval elhúzott. A középmezőny viszont elérhető távolságban maradt. Valahogy mégsem sikerült felpörögniük a fiúknak és nagyon küzdöttek, de már előrébb jutniuk nem sikerült. azért az egyéni csúcsaikat megdöntötték, ez pedig mindenképpen dicséretes. Végül a sérüléséből és megfázásból éppen kigyógyult Farkas Balázs indult 3000 m -en. Tisztes helytállás volt a cél és ezt meg is valósította. Ugyan az állapota nem indokolta azt a nagyon erős kezdést amit bevállalt, de fűtötte a vágy, amit nehezen tudott lenyugtatni. Aztán az egymást követő körök ezt megtették helyette is. :-) Becsülettel lefutotta a távot és még így is a középmezőnyben végzett. Majd a mezei ob -n már 100%-os állapotban versenyezhet.
Részletes eredmények a MASZ weboldalán: https://atletika.hu/live-results/198

https://atletika.hu/sites/default/files/masz/eredmenyek/2017/198-magyarorszag-ujonc-es-serdulo-fedettpalyas-bajnoksaga-2017-eredmenyek-0205180456.pdf

 

Szólj hozzá!

Címkék: Futás Atlétika

A bejegyzés trackback címe:

https://terepfutosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr9312186278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása