HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Mark Downhill: Gratulálok nektek csak így tovább (2023.10.09. 16:37) Rendelkezés az adó 1%-ról.
  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

Diákolimpiák és terep versenyek május végén

2018.05.29. 12:44 Athosbá

Ahogy korábban említettem, a hétvégén rengeteg eseményen vettünk részt. Kezdjük a diákolimpiákkal:
Győrben rendezték(illetve még most is tartanak a küzdelmek) az Atlétikai Diákolimpia Országos döntőit. A Terepfutó Sulit 4 diák képviselte (illetve természetesen a valódi tanintézményeiket képviselték  ).
Először Iván Levente VI. korcsoportos versenyzőnk állt rajthoz, a Hámori Waldorf Iskola nevében. 1500 m-en indult és új szabadtéri egyéni csúccsal a 7. helyet szerezte meg. (4.12.54 az új egyéni csúcsa.)
Őt követték az V. korcsoportban Schein Péter (László István Tanítványa) és Farkas Balázs (válogatott hegyifutónk). Szintén 1500 m-en indultak az első napon. Petinek most nem sült úgy a lába, illetve tartalékolt a másnapi fő számára a 800-ra, így elmaradt az egyéni csúcsától. Végül 16. lett, 4.34.90-es idővel. Balázs nagy fejlődésen ment keresztül az utóbbi évben. Pályán és terepen is nagyon sokat gyorsult és erősödött. Oda tette magát most is rendesen és egyéni csúccsal, végül a 6. helyen ért célba!!! Új egyéni csúcsa: 4.14.98.!!! (Egy éve, még csak 4.37-et tudott. igen sokat lefaragott belőle!)


Vasárnap Schein Peti 800-on indult és kiváló egyéni csúccsal (2.00.65) lett 5. helyezett. Közel már a 2 perces álomhatár áttörése! Farkas Baláts ezen a napon 3000 m-en indult. Bár fáradtak voltak a lábai, nagyon bátran és harcosan kezdett. A táv második felében a favoritok iramot váltottak, ezt sajnos nem tudta lereagálni. Inkább saját utazó tempóra váltott. Folyamatosan jött fel rá válogatott hegyifutó társa, Prantner Zoltán. Végül azonban maradt még Balázsban erő és egy nagy hajrával a 4. helyre futott be. Az egyéni csúcs ismét sikerült. (9.23.13!!!) Egy hónapon belül már másodszor döntötte meg az egyéni csúcsát ezen a távon. A 4. helyezés pedig messzemenőkig kiváló egy terepfutótól. 
Hétfőn farkas Orsolya következett, 600 m-en. Bár neki ez a táv elég rövid és emiatt nem is nagyon szereti, azért keményen küzdött. Végül az igen népes mezőnyben a 15 helyezést sikerült megszereznie. 1.47.57-es idővel.
A diákolimpiák mellett Miskolcon is zajlottak sportesemények. Szombaton a kis csapatunk néhány tagja a Zsongó Lillafüreden vett részt, ahol edzés gyanánt elindultak a Tófutáson.

A Leggyorsabb Lány Zibrinyi Luca lett, a fiúknál pedig Kovács Máté. Mögötte kiválóan futottak még: Nagy Dani, Takács Bence, Erdődi Peti és Kovács Ádám is.
Vasárnap sem pihent a csapat, hiszen a Decathlon áruház szervezésében indultak az I. Decathlon Kerékpár és Terep akadályfutó versenyen. Eredményeink: Kerékpáron Kovács Máté 2. helyezést szerzett. Terep Akadályfutásban pedig taroltak a fiatalok: a kicsiknél Erdődi Péter nyert. Lipták Doroti (Antalné Máriási Erika tanítványa) szintén győzött. 12 éveseknél Pocsai Levente nyert, Takács Bence lett a 2. A 14 éves korosztályban Kovács Máté lett a győztes, Czinege Dávid pedig a 2. Zibrinyi Luca közvetlenül a két fiú után ért a célba, a lányok között elsőként!!!

Szólj hozzá!

Címkék: Terepfutás Sport Futás Atlétika

A bejegyzés trackback címe:

https://terepfutosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr1514010564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása