HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Mark Downhill: Gratulálok nektek csak így tovább (2023.10.09. 16:37) Rendelkezés az adó 1%-ról.
  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

Az újoncok és a serdülők fedett pályás országos bajnokságai 2019

2019.02.05. 14:25 Athosbá

Az újoncok és a serdülők fedett pályás országos bajnokságai zajlottak az elmúlt hetekben. Január végén a 2006-os születésűek lepték el a BOK Csarnok rekortánját. A Nomád Terepfutó Suli, Miskolci Sportiskolásait három ügyes kis atléta képviselte. Zibrinyi Luca, Nagy Dániel és Takács Bence. Valamennyien 600 m-en és 2000 m-en indultak. Számunkra a fedett pályás versenyek az edzésprogramba változatosság kedvéért beillesztett megmérettetések. Ezért nem is könnyítünk ki rájuk, simán "munkából" megyünk el, gyorsítás nélkül. Szombaton a hosszabbik táv került megrendezésre. Luca végig kemény tempót tartva, a nagyon erős mezőnyben 9. helyen ért célba 7.33.48-as egyéni csúccsal. A hölgyek után, a fiúk is ringbe szálltak. Nagyon erős tempóban kezdett a mezőny. Dani szépen tartotta is magát sokáig. A táv végére már nem tudott ritmust váltani, de így is egyéni csúccsal ért célba az 5. helyen. 7.18.17-es idővel. Bence a sarkát fájlalta, de nem szerette volna kihagyni az OB-t. Becsülettel helyt állt és egyéni csúccsal lett a 14.

Vasárnap a 600 m következett. Nagy volt az izgalom a rajt előtt. Szoknia kell még a fiataloknak ezt a légkört. De éppen ez a célja, hogy elindítjuk őket minél több versenyen. Így lehet rutint szerezni és egyre magabiztosabbak is lesznek ezáltal. Lucának a rövidebbik távon is sikerült egyéni csúcsot döntenie. A népes mezőnyben végül a 14. helyezést sikerült elérnie, 1.51.97-es idővel. Bence kérdéses volt, hogy el tud-e indulni a sarka miatt. De a beszélgetések után végül azt kérte, hogy futhasson, mert olyan nagyon nem fájt neki. Azt kértük tőle, hogy ha nagyon kellemetlennek érezné, nyugodtan álljon ki! Erre azonban nem volt szükség, mert simán végig tolta a távot és ha nem is sikerült most egyéni csúcsot elérnie, azért sok hasznos tapasztalattal lett gazdagabb és ez a verseny is épülésére vált. Dani az erősebbik futamba került és nem is alaptalanul. Végig az élmezőnnyel csatázva és csak a hajrában kicsit lemaradva lett 5. a végelszámolásban. Egyéni csúcsa (1.47.21) pedig jelzi, hogy remekül felkészült erre a versenyre. az OB-val együtt nyílt verseny is megrendezésre került. Itt Iván Levente indult 3000 m-en és lett a juniorok között 3. egyéni csúcsot futva (9.11.85). Németh Luca mindeközben a Mátrában indult a Téli Mátra Teljesítménytúra S távján. 18,5 km-en a hölgyek között első helyen ért célba, 1óra 58 perces a körülményekhez képes nagyszerű időeredménnyel. Most folytatjuk az alapozást és a mezei versenyeken térünk vissza újra a küzdőtérre a legfiatalabbakkal.

Február első hétvégéjén már a serdülők nyüzsöghettek a BOK Csarnokban. A 2005-2004-es születésűek igen népes mezőnyökkel jelentek meg minden versenyszámban. Csapatunkat Czinege Dávid és Kovács Máté képviselte. Mindketten 1500 m-en és 3000 m-en rajtoltak. Máté egy héttel korábban egész komoly egyéni csúcsot futott Pozsonyban 1500 m-en, ahol 2. helyezést szerzett és 4.38.03-as eredménye bizony tiszteletet parancsoló. Pláne, hogy még csak 2005-ös születésű. Most azonban új verseny volt, más mezőnnyel. Az ország legkiválóbb serdülő középtávosai gyűltek össze. Első nap az 1500 m-t rendezték. Nagy izgalommal vártuk az összecsapást. Máté is és Dávid is szeretett volna mindenképpen egyéni csúccsal távozni. Átbeszéltük a taktikát, amit mindketten a legvégsőkig be is tartottak. Máté az utolsó 2 körig tapadt az élmezőnyre és utazott velük. Kovács Ferenc Soma, aki hosszú kényszerű kihagyás után tért vissza, diktálta a tempót. Mi erre is számítottunk. Máté pedig szépen ment is mögötte. Ő volt a legapróbb termetű az élen futó 5 fiatal között, de ez nem zavarta, nagyon bátran meccselt velük. A hajrában azonban győzött a nagyobb rutin és lépéshossz. Máté így is remek idővel, teljesen kifutva magát esett be a célba 4.40.80-as ideje ugyan nem lett egyéni csúcs, de a bátor, harcos futása többet ért mindennél. Dávid szintén hatalmas tempót diktált végig és a közép mezőnyben, 9. helyen ért be, éppen 5 percen belüli időeredménnyel. ezen a napon még Iván Levente is próbát tett 1500 m-en a nyílt futamban. Nagyszerű egyéni csúccsal lett 3. a juniorok között. Eredménye: 4.07.03. Remélhetőleg a korosztályos OB-n majd még jobban megközelíti a bűvös 4 perces időt!
Vasárnap ismét nagy csatákra volt kilátás, ezúttal 3000 m-en. Megbeszéltük a srácokkal, hogy most óvatosabban fognak kezdeni, mert fáradtak is, illetve a nagyobbakkal szemben nem lenne értelme felvállalni egy erős tempót. Inkább bújjanak meg a mezőnyben és majd a végén, ha marad erő, még megpróbálnak hajrázni. Minden a tervek szerint alakult és a papírforma be is jött. A Baier Kristóf, Biácsi Milán, Karsai Gábor hármas elhúzott a többiektől. Máté most nem ment el velük, a második csoporttal tartott néhány körig. Aztán érezte, hogy ez lassú lesz és ellépett tőlük. Így egy kicsit egyedül maradt, de őt ez nem zavarta. Saját tempót diktálva tette meg a táv nagy részét és lett egyéni csúccsal 4. ebben az irtó erős mezőnyben. Ideje pedig éppen csak kicsúszott a 10 percből: 10.01.88 !!! Dávid is végig saját egyenletes tempójában halad és szintén egyéni csúcsot döntve (10.39.88.) lett 10. Nem lehetünk elégedetlenek, mert ez a hétvége így igen hasznos és kemény edzést adott. Jöhetnek a szabad téri versenyek.

Szólj hozzá!

Címkék: Sport Futás Atlétika

A bejegyzés trackback címe:

https://terepfutosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr7514609382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása