HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Mark Downhill: Gratulálok nektek csak így tovább (2023.10.09. 16:37) Rendelkezés az adó 1%-ról.
  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

111. Mezei futó Magyar Bajnokság, Kecskeméten

2019.03.25. 12:57 Athosbá

Beszámoló a 111. Mezei futó Országos Bajnokságról:

Szombaton kora reggel egy busznyi fiatallal, több mint 20 versenyzővel indultunk útra Kecskemétre. Titkon reméltük, hogy idén újra sikerül érmet, vagy érmeket szereznünk. A csapat jól felkészült, nagyon sokat dolgozott mindenki a tél folyamán és a kora tavaszi szezonban. Az előzetes felkészítő versenyeken elért eredmények (Pilisi Vertikál pályacsúcs, Vácrátóti győzelem, Zamárdiban dobogó...) mind azt mutatták, hogy jó formában vannak a gyerekek. Bár Farkas Balázs sajnos betegen érkezett, fájt a torka. Azért a lelkesedése megmaradt. Szóval bizakodók voltunk. Az időjárás a kegyeibe fogadta a verseny szervezőit és résztvevőit, hiszen kora nyári volt inkább, mint kora tavaszi. Meleg és napsütés. Tehát végre igazi öröm futásra lehetett számítani. A mezőnyökre nem lehetett panasz. Itt volt az ország színe-java. Minden egyesület elhozta a legjobbjait. Közel 700 indulóra lehetett számítani. Még éppen időben odaértünk, hogy átvegyük a rajtszámokat. A kicsik (U11-esek) már kezdhették is a pályabejárást és a bemelegítést. Ebben a nagyobbak voltak a segítségükre.

Először a 2009-es születésű fiúk álltak rajthoz. Farkas András, Erdődi Péter és Kovács Áron. 1 km-es táv várt rájuk, a strand melletti parkban kialakított pályán. Hatalmas iramban indultak és azon izgultunk, hogy ne tapossák le egymást. Szerencsére a rutin már ilyen fiataloknál is nagy előny. András elég régóta jár versenyekre, hogy tudja hogyan oldja meg a nehéz helyzeteket és a rajt tumultusából hogy jöjjön ki ügyesen. Peti és Áron is egyre jobbak már ebben. Be is álltak az élmezőnybe és nyomták a tempót. A célegyenesbe érve Andris meggyőző fölénnyel érkezett. Meg is nyerte a versenyt. :-) Nem sokkal mögötte Erdődi Péter érkezett a 7. helyen, majd pedig Kovács Áron 10-ként. Mindenkinek maximálisan kellett teljesítenie, hiszen csapat értékelés is volt. Rövidesen kiderült az egyéni arany mellett csapat elsőségnek is örülhettünk. Alig 1 ponttal, de sikerült megelőzni a tatai csapatot. :-)

Ezután az U13-as korosztály következett, ahol Pocsai Levente képviselt bennünket. Kiváló futással az előkelő 5. helyen ért célba, a nagyon erős mezőnyben. Jó kis eredmények ezek a Mezei Diákolimpia Országos döntője előtt.

A gyerek korcsoportosokat az Újoncok követték, 3000 m-es távon. Ők már a bajnoki futamban vettek részt. Előbb a lányok jöttek: a Zibrinyi Luca, Lövei Vanda, Lalik Petra és Béres Emma(Petra és Emma edzője Majkut Gergely) összeállítású csapat végül a 6. helyen végzett. Luca egyéniben 13., Vanda 35., Petra 38. és Emma 39. helyen ért célba. Petra és Emma azonos idővel, egyszerre futottak be a célba.

Az újonc fiúkat három miskolci fiatal képviselte: Nagy Dániel, Takács Bence, Bak László. 3000 m várt rájuk is. Nagy csatában végül a 7. helyet sikerült megszerezniük, a nagyon népes és erős mezőnyben. Egyéniben Nagy Dani 11., Takács Bence 23., Bak László 29. helyen ért célba.

Következett a legnagyobb reményeket tápláló csapatunk, a serdülők futama. Nekik már 4500 m volt a penzum. Négy kiváló futónk indult neki, hogy megszerezzék életük első mezei bajnoki érmét. Az iramra nem lehetett panasz. Az esélyesek rögtön az élre álltak és hatalmas tempót diktáltak. Baier, Karsai, Kovács Ferenc Soma egymást ropogtatva haladtak elől, elszakadva a mezőnytől. Kovács Máté a rajt után szokatlanul hátul volt. Nem szokta ennyire elengedni az elsőket. Elég riasztó volt, hogy csak a 10. hely környékén trappolt az első kilométer után. A többiek sem maradtak el tőle a mezőny első felében haladtak: Szépvölgyi Bálint, Czinege Dávid és Csoma Dávid(edzője Majkut Gergely) voltak még a csapat tagjai. Az első kör után Máté még továbbra is messze volt az éllovasoktól. Kicsit szenvedni látszott. De tudtuk, hogy nagyon erős fejben és meg tudja oldani a legnehezebb helyzeteket is. Így is volt. 1500 m-el a cél előtt végre iramot váltott és elkezdett jönni előre. Szépen előzgette a már belassuló versenytársakat. Jött a célegyenes, ahová kiválóan felkészült vetélytársa Szeges Richárd, pár méterrel előbb kanyarodott be. Bár hatalmasat hajrázott Máté, most be kellett érnie az 5. hellyel. Később elmesélte, hogy a rajtnál elég nagy lökdösődés volt és ott ragadt egy kissé hátul. Utána nem mert nagyon gyorsan előre menni, inkább fokozatosan növelte a tempót. Picit csalódott volt, mert a lelke mélyén szeretett volna dobogóra érni. Na majd jövőre! :-) A többiek is kiválóan teljesítettek. Bálint élete egyik legjobb futásával 14-ként, míg Czinege Dávid 24-ként ért célba. Mindketten maximálisan kifutották magukat. Csoma Dávid szintén eddigi legkeményebb futásával a 33. helyezést érdemelte ki és ezzel a mezőny első felében végzett. Izgalommal vártuk a csapat eredményeket. Ez volt a mai fő versenyünk, hiszen tudtuk, akár dobogósok is lehetnek a serdülőink. Hamarosan ki is derült az eredmény és nagy-nagy örömujjongással fogadtuk...hiszen megnyertük a csapatversenyt!!!! Hatalmas kő esett le a szívünkről és végre Máté is megnyugodhatott. :-) Elképesztően nagyon varázsoltak ismét a fiatalok. Remélem ez majd egy nagy lökést ad nekik a folytatáshoz.

Már több csilingelő arany éremmel a birtokunkban várhattuk az Ifi fiúk futamát. Ahol szintén jó erős gárdát sikerült összeállítani: Farkas Balázs, Pózs Levente, Újhelyi Dániel és Schein Péter (László István tanítványa), várta a startot. Az iramra itt sem lehetett panasz. Zsetnyai Ákos, az SVSE kiválósága és Marx Balázs a Győriek nagyszerű futója azonnal az élre állt és gyilkos tempóba kezdtek már alig 1 km után. Balázs az üldöző bolyban haladt, de egész jó helyen. A többiek a közép mezőnyben küzdöttek. Jött az utolsó kör és Ákos győzelméhez kétség sem férhetett. Meggyőző fölénnyel száguldott a cél felé. Marx Balázs viszont kissé elzsibbadt és kezdett leszakadni. Olyannyira, hogy Farkas Balázsék csoportja is ráfutott. Azonnal üvöltöttük is telitorokból Balázsunknak, hogy induljon el és nyisson hosszú hajrát. Be is jött, mert ellépett a többiektől és sikerült megelőznie Max Balázst is. Még ketten azért tudtak iramot váltani korábban, őket már nem érhette be, de így is élete talán legjobb futásával lett 4. Ha egészséges, talán a dobogó is meg lett volna. De a sportban nincs ha és lehet. Csak a makacs tények. Azért ez is szenzációsan szép eredmény egy hegyi futótól. A többi csapattag nagy küzdelemben jött be a középmezőnyben:

Pócs Levente 28., Schein Péter 31. és Újhelyi Dániel 34. lett. Ez végül a csapat értékelésnél az előkelő 5. helyre volt elég.

Következtek a Juniorok. Ahol a hölgyeknél Zákányi Panna, a fiúknál Iván Levente képviselt bennünket.

Panna az összetett mezei liga eredményért is hajtott, hiszen a 3. helyen állt a verseny előtt. Óriásit küzdött és végül a 9. helyen érkezett célba. Az összetettben így is a szuper 5. helyezés lett az övé. (Kovács Máté a serdülő ligában a 3. helyen végzett, míg Farkas Balázs 6. lett)

Iván Levente volt az utoljára rajthoz álló versenyzőnk a junioroknál és neki már 8000 m-t kellett teljesítenie. Nagyon jól felkészült erre a napra és nagy lelkesedéssel vetette magát a küzdelembe. Volt pár érdekes presztízs csata ugyanis a mezőnyben. :-) Végül Levente majdnem mindenkit meg is előzött akiket terveztünk. Egyedül Háder Olivér ért be előtte a fontosabb ellenfelei közül. (Természetesen nem számolva a mezőny extra klasszisait, akik már a felnőttekkel is felvették a versenyt: Palkovits Pisti és Szemerei Levente pl.) Viszont sikerült végre megelőznie Szőke Balázst, Felber Balázst és Csák Tomit is. Összesítésben végül a mezei liga 7. helyén végzett. Akár csak a bajnokságban is. Gartulálunk minden versenyzőnknek!

Szólj hozzá!

Címkék: Futás Atlétika

A bejegyzés trackback címe:

https://terepfutosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr7614715273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása