HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Mark Downhill: Gratulálok nektek csak így tovább (2023.10.09. 16:37) Rendelkezés az adó 1%-ról.
  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

Mezei Liga 1. forduló és Disznókői Terepfutás

2019.10.16. 10:53 Athosbá

Beszámoló a hétvégi versenyekről:
Szombaton egy busznyi gyerkőccel Békéscsabára (Póstelekre) utaztunk a Mezei Liga 1. fordulójára. Sajnos többen nem tudtak eljönni betegség miatt. Viszont így is elég erős versenyzőkkel tudtunk felvonulni. A hosszú út alatt remek programunk volt, mert a 2 órán belüli marathon kisérletet néztük.  A helyszínen remek idő és sok kedves ismerős fogadott minket. Vidáman kezdődhettek hát a küzdelmek.
Először az újoncok és serdülők álltak csatasorba. A lányoknál Lövel Vanda és Zibrinyi Luca képviselt bennünket. Ők még most kis serdülők, ezért a tisztes helytállás volt a cél. 3 km-t kellett teljesíteniük a sok éles kanyarral nehezített pályán. Végül a középmezőnyben végeztek mindketten. Luca 24. lett 11.30-as idővel, Vanda 25. helyen futott be, alig lemaradva Luca mögött. 11.42-es idővel, hatalmas hajrával sikerült még pár rivális megelőznie a célegyenesben.


A lányok után a serdülő és újonc fiúk következtek 4km-es távon. Csapatunkból a leggyorsabb ezen a napon Csoma Dávid volt. aki 11. helyen érkezett célba, 14.11-es időeredménnyel. Nagy meglepetésre, egy kis újonc lett a második legfürgébb. Pocsai Levente (2007) fantasztikus versenyzéssel lett 13. és 14.17-et repesztett! Őt csak egyetlen újonc korú tudta megelőzni. Ez bizony jó előjel, a jövő évi bejnokságok előtt. Végig hasfájással küzdve, de hősiesen helytállva 18. helyen érkezett célba Nagy Dániel, 15.09-es időeredménnyel. 24. lett Bak László 16.03-al.
Következtek az ifik, akiknél először Petró Réka állt rajthoz. Egyenletes tempóban haladva végül 13. helyen, 16.56-os idővel teljesítette a 4 km-es távot. A fiúknál több hiányzónk is volt, de szerencsére az egyre jobb formába lendülő Szépvölgyi Bálint el tudott jönni. (Pár nappal a mezei előtt még diákolimpián indult, 1500 m-es síkfutásban, ahol hatalmas egyéni csúccsal győzött Miskolcon. 4.32.8-at ment!) Ma kicsit fáradtabban mozgott, de így is sikerült a középmezőnyben abszolválnia a 6 km-es távot. 11. lett, 21.08-as idővel. Következtek a juniorok és felnőttek akik a sajnálatosan kis létszámok miatt összevont futamokban indultak. A hölgyeknél a junior korú Rokonay Szonja (DVTK SE) és a már felnőttek közé érett Zákányi Panna jött el Miskolcról. Szonja nagyon szép stílusban futva teljesítette a 6 km-es penzumot és lett 9. a korosztályában. Míg Panna a már tőle megszokott nagyon kemény tempójával feljött a 4. helyre a felnőttek között!!! 22.35-ös idővel. Végül a junior és felnőtt férfiak következtek. Nekik már 7 km-t kellett teljesíteniük. 3 és fél kört. Farkas Balázs és Iván Levente képviselte városunkat. Levente a DVTK SE színeiben, Balázs a Miskolci Sportiskola képviseletében. Végig együtt futva, egymást segítve haladtak, hogy egy mindent eldöntő nagy hajrában essenek be a célba. Balázsnak most kicsit jobban pörgött a lába a végén, ha egy hajszállal is, de előbb ért célba. Levente a felnőttek között lett 8. ideje: 22.32. Balázs a junioroknál szerzett pontokat 5. helyével. Az ő időeredménye: 22.31.
Gratulálunk a sok szép eredményhez. 2 hét múlva folytatódik a liga, Nemesvámoson.


Vasárnap már Tokaj közelében, a Disznókői szőlőbirtokon néztük a napfelkeltét, hiszen egy renmek hangulatú terepfutó versenyen vettünk részt. Athos bá mint rendezőket segítő, néhány kedves szülővel együtt  A fiataljaink viszont indultak több távon is, valamint a Vad Unikornisok ismét összeálltak egy női váltóba. A Zibrinyi Luca, Lövei Vanda, Lövei Gréta és Petró Réka összeállítású qartett meg is nyerte a hölgyek váltóversenyét.  Egyéniben 5,2 km-en Zibrinyi Luca a 14 év alattiak között 5. helyen végzett, 24.56-os idővel, míg Petró Réka megnyerte a korosztályát (15-29 év)!!! A fiúknál hatalmas meglepetésre Pocsai Levente (2007!!!) nyert abszolútban és a korosztályában is. Átmentette tehát az előző napi jó formáját. Több mint egy perccel jobb időt futott, mint a múlt évben! Idén 20.45 alatt teljesítette a távot. Őt követte még Bánhegyi Brigitta (kiváló úszó) aki korosztályában 4. helyezést ért el! Kovács Áron (2009) aki szintén korosztályában 4. lett. (Pocsai Noémi és Botond is teljesítették a távot. Ők is kiváló úszók.) A 10,4 km-es távon is voltak indulóink. Két fiatal szedte ott a lábait, nem is akárhogyan. Farkas András (2009) és Takács Bence (2006) a felnőttek között is előkelő helyen értek célba, a 14 év alattiak kategóriáját viszont megnyerték. Egyszerre, holtversenyben értek célba. Időeredményük: 55.12! Aki ismeri a pályát, az bizony tudja, hogy ezért az eredményért bizony keményen kell futni.
Iván Levente is eljött, hogy erősítse a Vacsuszirunáj váltóját a férfiaknál. Meg is nyerték a versenyt! 
Gratulálunk mindenkinek! Sok szülő is teljesítette valamelyik távot nekik is gratulálunk a teljesítményükhöz!

Szólj hozzá!

Címkék: Terepfutás Sport Futás Atlétika

A bejegyzés trackback címe:

https://terepfutosuli.blog.hu/api/trackback/id/tr6115225562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása