HTML

Nomád Terepfutó Suli

Elindítjuk a Nomád Terepfutó Suli blogját. Ahol aktualitások, információk lesznek a suli működéséről.

Friss topikok

  • Mark Downhill: Gratulálok nektek csak így tovább (2023.10.09. 16:37) Rendelkezés az adó 1%-ról.
  • Athosbá: @riel: Szia! PDF formátumban van. Érdekes, mert nálam megnyílik... Próbáld megnézni a facebook old... (2016.12.12. 08:18) II. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás
  • Athosbá: Nagyon szép volt a tegnap esti futás. Az idő kegyes volt hozzánk és a felhők is eloszlottak mikorr... (2014.11.07. 09:51) Telihold csütörtökön!
  • Athosbá: @nedus65: Köszi! Te sem tétlenkedsz ahogy látom. Igyekszem a korosztályomban jól szerepelni. A lén... (2014.03.03. 09:33) Athosbá is készül 2.
  • Athosbá: Kiegészítésül egy kis videoanyag az évadzáró versenyünkről:www.minap.hu/mivid.php?ext.a38308 (2013.08.06. 16:04) Bemutatkozás

Címkék

Barátság Maraton és Országos Bajnokságok, na meg egy kis akadályfutás

2019.09.24. 13:58 Athosbá

Újabb tartalmas hétvégén vagyunk túl. Ismét több helyszínen versenyeztek a kis és nagy diákjaink. Ismét büszkék lehetünk rájuk, hiszen remekül szerepeltek.


Erdődi Peti (2009) kezdte a versenyek sorát Níregyházán az Extreme Trail Akadályversenyen. Ahol két korosztályban is a legjobbnak bizonyult. A 8-10 évesek és a 10-12 évesek között is ő volt a leggyorsabb. Vasárnap már három fronton voltunk érdekeltek: Szombathelyen a 10 km-es országúti futás országos bajnokságán, Zákányi Panna (2000) képviselt bennünket és az abszolut 7. helyen ért célba, a juniorok között pedig 3. lett!!! Időeredménye: 40.21. Egyéni csúcs. Egyre jobb formába lendül ahogy közeledik a Hegyifutó Világbajnokság. 

Szintén ezen a napon került megrendezésre az újoncok összetett országos bajnoksága Székesfehérváron. Ahol Zibrinyi Luca erősítette a Majkut Gergely által felkészített lány csapatot (Lukács Zorka, Kiss Luca Orsolya, Lalik Petra). Luca 4 versenyszámban indult és mind a négyben egyéni csúccsal hálálta meg a bizalmat. 80 m gát: 15.37, Távol: 4.17, 300 m: 48.10, 800 m: 2.37.14. Összpontszáma: 1776! Csapatban 5. helyen zártak a nagyon erős mezőnyben. Nem is rossz ez egy kis terepfutó palántától.  (Majkut Gergely aserdülő lány csapata megnyerte az összetett OB-t!!! Ezúton is Gratulálunk!)


A fősereg Miskolcon a Barátság Maratonon indult különböző távokon és a váltókban. 4 csapatunk is szerepelt a 4x5,2 km-es váltóban. A Vad Unikornisok (Bánhegyi Brigitta, Lövei Vanda, Lövei Gréta, Petró Réka összeállításban) megnyerték a hölgyek versenyét. A Dream Team a férfiaknál diadalmaskodott: Iván Levente, Farkas Balázs, Szépvölgyi Bálint, Kovács Máté összeállításban. A Nagy Raptorok: Schein Péter, Nagy Dániel, Újhelyi Dániel, Pocsai Levente összeállításban ezüst érmet szereztek. A Kis Raptorok is kiválóan szerepeltek. Még igen fiatalon állták a sarat az abszolut mezőnyben. 5. helyezést szerezve! A csapat tagjai: Takács Bence (2006), Erdődi Péter (2009), Kovács Áron (2009), Farkas András (2009) voltak. Fantasztikusat futottak. Összidejük: 01:34:14!!! Tiszteletet parancsoló. 


Több egyéni indulónk is volt: A Decathlon gyerekfutamban A legfiatalabb tagjaink, valamint az Öttusás Sportiskolásaink szerepeltek kiválóan: Diószegi Nelli 3. lett, A fiúknál pedig: Erdődi Péter lett 3., Kántor Vince ezüst érmet szerzett, míg a testvére a Laser Run korosztályos Európabajnoka és csapatban világbajnok Kántor Benedek lett a győztes!
5 km-en a hölgyek között Petró Réka korosztályos győzelmet aratott. A fiúknál Csoma Dávid (2005) győzött a 12-15 évesek között, Herczeg Áron (2009) pedig a 11 év alattiaknál nyert!
10 km-en Iván Levente győzött 35.50-es idővel.
Gratulálunk mindenkinek!

Szólj hozzá!

Címkék: Sport Futás Atlétika

Versenyek a Tisza parton, a Mátrában és a Zemlénben

2019.09.17. 14:39 Athosbá

Lassan nem múlik el hétvége úgy, hogy ne lennénk versenyeken. Ez a nagyon aktív és egyre bővülő tagságunknak köszönhető. Na meg a szülőknek, akik a versenyekre jutásban nagyon sokat segítenek!
Szeptenber 14-15-én is több helyszínen álltak rajthoz a csapatunk kiváló hosszútávfutói. Szombaton Lövei Vanda Tiszakesziben megrendezett utcai futóversenyen rajtolt a 10 km-es távon és Behan Anikó mögött a második helyen érkezett célba a hölgyek mezőnyében. Ugyanitt, az 5 km-es távon a nővére, Lövei Gréta indult és lett 4.


Eközben Domoszlón egy pénzdíjas utcai versenyen 1 km-es gyerek távon, Kovács Áron(2009-es) diadalmaskodott. Kovács Máté(2005) pedig a 10 km-es távon indult a kenyai, bahreini futókat is felvonultató mezőnyben. Nem vallott szégyent, hiszen az élmezőnytől alig lemaradva az abszolút 4. helyen érkezett a célba a férfiak között. Korosztályában (2005-2000) Juhász Patrik (2002) válogatott hegyifutó mögött lett 2.! Időeredménye: 38.07!


Vasárnap már a Zemplénben találta a fiatalokat. Itt két távon indultak a gyerkőcök és néhány szülő is.  3,8 km-en a lányoknál 14 év alatti korosztályban Pocsai Noémi(2012) a Miskolci Sportiskola kis úszó palántája győzött. Pocsai Botond(2009) a 3. helyet szerezte meg, és a győztes Erdődi Péter(2009) lett!
10 km-en két kiváló csapattagunk indult: Pocsai Levente(2007) elképesztő nagy futással lett az abszolut mezőnyben 2.!!!! A győzelmet pedig a fáradhatatlan és egyre jobb formába lendülő Kovács Máté szerezte meg 44.56-os kiváló idővel! Máté így két versenyen is dobogóra került a hétvégén!

Gratulálunk minden kis ügyes sportolónknak és a versenyeken indult és a kitűzött távokat sikeresen teljesített szülőknek is! A jövő héten a Barátság Maratonon találkozhattok velünk! 

Szólj hozzá!

Címkék: Terepfutás Futás

Versenyek szeptember második hétvégéjén

2019.09.09. 15:01 Athosbá

Rövid beszámoló a hétvége versenyeiről. A Csapat nagy része Székesfehérváron volt az Atlétikai CSB országos döntőjén, valamint a Serdülő CSB-n. Azért néhány szakadár a bandából terepen, utcai versenyen és Laser Run Világbajnokságon vett részt. Izgalmas volt nyomon követni ennyi eseményt. 
Terepen Petró Réka jeleskedett, aki a X. Féhérkőlápa Hillclimb versenyt futó számában indult. 7400 m volt a táv, 445 m a szintemelkedés. Réka pedig a nők között az abszolut 2. helyen ért célba, megnyerve a korosztályát. 53.54 lett az időeredménye.
Egy kis pentathlonos fiatalember Herczeg Áron (2009-es) Nyékládházán megrendezett 4 km-es futóversenyen indult és a felnőttek között 2. helyezést ért el!!! Figyelemre méltó tehetség a srác!
A Miskolci Sportiskola Pentathlonosai közül pénteken, Kovács Flóra Sára indult a Laser Run Világbajnokság (800 m futás és küzben kétszer kell céltáblára lőni ahol 5 pontos találatot kell bevinni minél kevesebb próbálkozásból) U10-es korosztályában és kiváló lövészetének hála az előkelő 15. helyen végzett! Időeredménye: 3.31.68. Másnap, a fiúknál ugyanebben a korosztályban indult Kántor Benedek és második legjobb magyarként, a nemzetközi mezőny 6. helyezettjeként fejezte be a versenyt. Időeredménye: 3.12.03. Ezzel pedig csapatban világbajnoki címet szerzett (Záhonyi Miklóssal és Lévai Mátéval)! Valamint kivívta a jogot, hogy vasárnap a mix váltóban is szerepeljen a B csapatban. Herbák Hannával közösen végül 16 csapatból az 5. helyet sikerült elérniük! Gratulálunk! (Benedek 3.08-at repesztett ezen a napon!)

Szólj hozzá!

Címkék: Terepfutás Sport Futás Atlétika

VIII. Baradla Underground Trail 2019

2019.09.03. 15:24 Athosbá

Az elmúlt hétvégén csapatunk apraja és nagyja a Baradla Underground trail versenyen vett részt Aggteleken. Már hagyomány, hogy az ősz első napjaiban ezen az igen különleges versenyen búcsúztatjuk a nyarat. Idén is a szokásoknak megfelelően a rendezésből is kivettük a részünket. Akik délelőtt dolgoztak, azok délután futottak. Nem is rosszul.  A fiatalabb korcsoportoknál rendesen kibéreltük a dobogót. Délelőtt amíg a hosszú távok zajlottak, megrendezésre került a gyerek verseny, ahol Pocsai Noémi, korosztályos első lett 1 km-en (ráadásul rövidnek találta, ezért futott még egy kört). Erdődi Péter pedig a fiúk között diadalmaskodott szintén 1 km-en.


Délután átpakoltunk az Aggteleki Kempingből, a Vörös-tó melletti barlang bejárathoz. Ami jelen esetben kijárat volt, hiszen itt értek ki a futók a barlangból. A felszínen volt azért a rajt és a cél is. 7 km várt a délutáni program résztvevőire, akik bizony igen szép számmal tolongtak a rajtvonalnál. 240 futó gyűlt itt össze, hogy megküzdjenek egymással, a távval és gyönyörködlenek a táj, a barlang szépségeiben. Azért a leggyorsabbaknak nem sok idejük volt nézelődni. nagyon kemény volt az iram, a tempó. Végül az abszolút győzelmet idén Czinege Dávid szerezte meg, nagyszerű 32.06-os idővel (több mint 40 másodpercet javított az eddigi legjobbján ezen a pályán.) A második helyre nagy meglepetésre a még nagyon fiatal, de nagy tehetség, Pocsai Levente (2007) érkezett meg, 32.58-as idővel, őt követte alig 1 másodperccel lemaradva Schein Péter (Aki délelőtt már lekocogta a 16 km-es távot, hiszen ő volt ott a záró ember). A hölgyeknél Zákányi Panna érkezett a célba elsőként 34.31-es idővel, a telje mezőnyt figyelembe véve, a 4. helyen!!! Őt követte Zibrinyi Luca (2006!!!) 39.12-vel és ezzel meg is nyerte a korcsoportját. Korosztályos 3. helyen futott be Petró Réka! Akit a nők abszolút versenyében nem kisebb név, mint hazánk egyik legjobb úszója Késely Ajna előzött meg! Jöttek a pöttömök is szép sorban: Farkas András (2009!!!) 38.19-es idővel lett abszolút 10.!!! Nem sokkal maradt el tőle Erdődi Péter (2009!!!) 13. helyen, 38.40-es idővel! Gratulálunk minden versenyzőnek!
Délután még volt egy harcosunk, aki Budapesten, a Serdülő liga döntőben indult, hosszú kihagyás után. Igazából szintfelmérő jelleggel. Kovács Máté indult ugyanis 3000 m-en. Még nagyon fáradt volt, hiszen két edzőtábort is végig dolgozott a verseny előtt. Így egyéni csúcsot nem sikerült döntenie, de értékes pontokat gyűjtött. Végül 10.17-es idővel ért célba. következő hétvégén újra próbálkozhat, a Serdülő CSB-n!

Szólj hozzá!

Címkék: Terepfutás Sport Természet Futás Barlang

süti beállítások módosítása